U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

De Vijfde Dag portretteert drie bewoners Vredenrust

27-12-2011

Zelden bezoek, geen tv en weinig besef van wat er speelt in de buitenwereld: het is de realiteit voor de bewoners van Vredenrust, een instelling waar mensen met psychische problemen vaak tot aan het einde van hun leven verblijven. Op 29 december 2011 zendt de EO in het programma De Vijfde Dag een bijzonder portret van drie bewoners die al jarenlang in Vredenrust wonen. De documantaire wordt uitgezonden vanaf 21.05 uur op Nederland 2.

Verslaggeefster Melliena Beckmann volgt het spoor van haar overleden oudoom Nico Beckmann, die tot zijn dood in Vredenrust woonde, en krijgt de gelegenheid om een portret te maken van Gerrit van Wijk, Hennie Noordhoek en Gerrit Kortenhoeven. Alledrie verblijven ze al jarenlang achter de muren van Vredenrust waar ze op vrije jonge leeftijd terecht kwamen met psychische klachten als schizofrenie, waanbeelden en angsten.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster