U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Kwart psychiatrische patiënten afgelopen jaar slachtoffer van geweld

29-02-2012

Het afgelopen jaar is een kwart van de psychiatrische patiënten het slachtoffer geweest van geweld. Dat concludeert een Brits onderzoeksteam op basis van een groot metaonderzoek naar geweld onder mensen met handicaps. De bevindingen zijn gisteren gepubliceerd in het toonaangevende medische tijdschrift The Lancet.

Het team kwam tot zijn bevindingen nadat ze 21 onderzoeken met elkaar had vergeleken die melding maakten van geweld onder volwassenen met een handicap in de breedste zin van het woord. Alleen de gevallen waarin het geweld zich had voorgedaan in de 12 maanden die vooraf gingen aan de studie. De resultaten zijn schokkend: het idee dat mensen met een handicap vaker het slachtoffer zijn van geweld, blijkt te kloppen. En binnen die groep zijn mensen met een psychiatrische handicap oververtegenwoordigd: 24,3 procent van alle psychiatrische patiënten is jaarlijks het slachtoffer van lichamelijk geweld, seksueel geweld of intimidatie, tegen 6,1 procent van mensen met een verstandelijke handicap.

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster