U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Ria van der Heijdenprijs 2013 uitgereikt op Studiedag

29-10-2013

Zangkoor Enjoy, familie-organisatie Cuenta Conmigo en de stichting WOPiT zijn de drie genomineerden voor de Ria van der Heijdenprijs 2013. De winnaar wordt op de Ypsilon Studiedag op zaterdag 9 november aanstaande te Maarssen bekendgemaakt. De uitreiking vormt het slotstuk van het interessante programma, boordevol informatie, contact en ontmoeting. Kijk voor informatie en aanmelding op www.ypsilonorg/studiedag.

Uit veertien inzendingen selecteerde de jury er drie op basis van de criteria: passend in de geest van Ria, kwaliteit van leven bevorderend van de chronische patiënt en diens omgeving, baanbrekend, veelzijdig, enthousiasmerend.

Enjoy is zes jaar geleden opgericht door een psychiater, een secretaresse en een tweetal patiënten van het psychosecircuit Assen in Drenthe en is nu een enthousiast professioneel zingend koor met een breed repertoire. Samen zingen en optreden heeft de levens van de deelnemers op onnavolgbare wijze verrijkt. De samenzang bevordert sociale contacten, zelfvertrouwen en maakt de mensen blij. Bij Enjoy zijn de koorleden geen patiënten, maar zangers en zangeressen die de sterren van de hemel zingen en hun publiek vermaken.

In 2005 zette Rosalba, moeder van een zoon met schizofrenie, samen met de Nederlandse psychiatrisch verpleegkundige Rimke van der Geest in Matagalpa, Nicaragua, een project op voor familieleden van mensen met een psychotische stoornis, Cuenta Conmigo. Het gaat om ondersteuning van hetzelfde basiswerk waar Ypsilon indertijd mee begon: psycho-educatie en lotgenotencontact om elkaar en anderen te helpen bij het omgaan met een psychotisch gezinslid.  

De stichting WOPiT in Twente werd in 2006 opgericht door ouders van een kind met een psychiatrische stoornis. Het eerste woonproject in Hengelo is in 2011 opgeleverd. Hier wonen 16 personen in een complete woning met gemeenschappelijke ruimten. De stichting zet in op de scheiding van wonen en zorg. Dat bevordert eigenwaarde en  onafhankelijkheid van zorginstellingen.

 

 

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster