U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Eerste jubileumactie: Barbara rijdt paard!

30-01-2014

Barbara rijdt voor het eerst sinds zes jaar weer paard! In het kader van de Ypsilon jubileumactie Dubbel30! vervult Ypsilonvrijwilliger Thea Stokdijk samen met sociaal psychiatrisch verpleegkundige Gerard van der Wouden Barbara’s lang gekoesterde wens.

Na de gezellige ontvangst met koffie en cake gaf Barbara de New Forest pony Bella vanmorgen een flinke borstelbeurt. Daarna brak het grote moment aan. Barbara stapte, geholpen door  instructrice Marja, op het paard.

Ypsilon viert haar jubileum met de actie Dubbel30! Op de 30e van elke maand in ons 30e jaar vragen we hulpverleners om iets bijzonders te doen. Iets waar een of meer patiënten die behoren tot de ‘vergeten groep’ baat bij hebben. Dat mag iets groots zijn of iets kleins.

Al bij deze eerste jubileumactie blijkt dat niet alleen de patiënt er baat bij heeft: ‘Fantastisch is nog te zwak uitgedrukt’, aldus SPV Van der Wouden, die Barbara met zijn ACT-team (BAVO Europoort) in zorg heeft. ‘Een vrouw met zware negatieve symptomen, zit hier te stralen op het paard. Ik ga nog 10 jaar door met mijn werk. Hier doe je het voor!’

Ook interesse in een Dubbel30-actiedag? Kijk op www.ypsilon.org/dubbel30 voor informatie.

 

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster