U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > Ypsilon
  3.  > project Naasten in Kracht - community

Logo Naasten in Kracht

Project Naasten in Kracht - Community:

Staan blijven en steun bieden

Een tiental landelijke cliënten/familie-organisaties in de GGz heeft de handen ineen geslagen om hun achterban van naasten op de been te houden en hun zelfmanagement te versterken. Dat doen ze via 'Naasten in Kracht - Community'; het vervolg op onderdeel van het project 'De kracht van ervaring' dat met steun van het ministerie van VWS werd verwezenlijkt. MIND Ypsilon is opnieuw penvoerder.

 

In het project “Naasten in Kracht – community” willen we met 10 cliënten- en naastenorganisaties verbonden aan MIND www.naasteninkracht.nl doorontwikkelen. Van een website vol ervaringsverhalen willen we komen tot een community, oftewel een interactief platform dat fungeert als aanvullende vorm van psycho-educatie. Dat is hard nodig omdat door de bezuinigingen in de ggz psycho-educatie voor naasten in de ggz vrijwel overal is weggevallen, terwijl het een van de sterkste interventies is om overbelasting te voorkomen en veerkracht te vergroten. De community bundelt de verhalen en zet ze in lerende formats. Zo bieden we informatie, handvatten en steun die onafhankelijk van plaats en tijd kunnen worden geraadpleegd. 

Samenwerking

De volgende familieorganisaties en cliëntenorganisaties ondersteunen het project: ADF Stichting, Caleidoscoop, Impuls en Woortblind, MIND Kamer Familie- en Naastenraden, Labyrint-In Perspectief, plusminus, Stichting Borderline, Stichting Zelfbeschadiging, het Zwarte Gat en MIND Ypsilon. Ook werken we in het project samen met Stichting Naast en LSFVP. In het kader van borging werken we samen PGOsupport, die ook werkt aan het duurzaam maken van verschillende community’s. Bekendheid wordt genereerd via gemeenten, huisartsen, beroepsverenigingen, branche organisaties.

Looptijd

Dit project start op 1 september 2019 en loopt tot 1 maart 2021.

Financiering

Dit project wordt gefinancierd door ZonMw.

 

 

sluit venster