U bent hier:
  1. home
  2.  > zorg en herstel
  3.  > wonen
  4.  > actueel

Nieuws en publicaties

Nieuws

23-04-2020 Blokhuis: 200 miljoen extra voor woonplekken en begeleiding dak- en thuislozen
Staatssecretaris Blokhuis heeft bekendgemaakt dat er vanaf juli 2020 tot eind 2021 200 miljoen extra beschikbaar is voor de aanpak van dakloosheid. Het geld is vooral bedoeld voor extra woonplekken met begeleiding. Centrumgemeenten hebben de afgelopen tijd al plannen kunnen maken voor de aanpak van dakloosheid. De helft van de centrumgemeenten heeft die plannen al klaar; de andere helft kan dit najaar volgen. Klik hier voor het persbericht.

Publicaties

Over woonprojecten

'Gewoon doorgaan' 
Lees hier het artikel uit YN-2 2015: drie Ypsilonleden willen in de regio Zaanstreek/Waterland een woonvorm oprichten voor hun kinderen.

'Rondje IJsselmeer' 
Zij deden hiervoor inspiratie op tijdens een rondje IJsselmeer (YN 2-2014) en zetten stap na stap. Lees hier het artikel.

'Kleinschalige woongroepen in de knel'
Lees hier het artikel dat Herman Kieft, voorzitter Stichting Wonen en Psychiatrie in Twente (WOPiT) schreef over knelpunten en mogelijke oplossingen bij het zelf oprichten van een kleinschalig wooncomplex.

In YN en andere media verschenen de afgelopen jaren diverse artikelen over woonprojecten speciaal voor mensen met een psychotische kwetsbaarheid.
Klik hier om naar het overzicht van woonprojecten te gaan en deze artikelen te lezen.

Overige publicaties

'Wonen alleen is niet genoeg; eerste hulp voor wooninitiatieven bij mensen met schizofrenie.' Vilans/Ypsilon (2007)
Klik hier om de brochure te downloaden.

Hein Koger blogt
Over politieke ontwikkelingen en de gevolgen voor familie en patiënt
sluit venster