U bent hier:
  1. home
  2.  > zorg en herstel
  3.  > wonen
  4.  > actueel

Nieuws en publicaties

Nieuws

06-04-19  Landelijke Wooninitiatievendag 2019
Op zaterdag 6 april organiseert Per Saldo voor de 12e keer de Landelijke Wooninitiatieven dag. Klik hier voor meer informatie.

10-12-18  Informatieavond woonproject 'Samen Sterk' Amsterdam
HVO Querido ontwikkelt in 2019 twee woongemeenschappen voor kwetsbare Amsterdammers. In mei 2019 worden de appartementen op de Lootstraat opgeleverd. HVO-Querido zoekt toekomstige bewoners die samen met een naaste uit hun netwerk onderdeel willen uitmaken van deze woongemeenschap. Klik hier voor de uitnodiging.

06-10-18  Eerste bewoner De Weerde
Afgelopen woensdag trok de eerste bewoner het wooninitiatief De Weerde in. Johan van Heerde vertelde erover op de MIND-Familiedag. 

 

 


 

Publicaties

Over woonprojecten

'Gewoon doorgaan' 
Lees hier het artikel uit YN-2 2015: drie Ypsilonleden willen in de regio Zaanstreek/Waterland een woonvorm oprichten voor hun kinderen.

'Rondje IJsselmeer' 
Zij deden hiervoor inspiratie op tijdens een rondje IJsselmeer (YN 2-2014) en zetten stap na stap. Lees hier het artikel.

'Kleinschalige woongroepen in de knel'
Lees hier het artikel dat Herman Kieft, voorzitter Stichting Wonen en Psychiatrie in Twente (WOPiT) schreef over knelpunten en mogelijke oplossingen bij het zelf oprichten van een kleinschalig wooncomplex.

In YN en andere media verschenen de afgelopen jaren diverse artikelen over woonprojecten speciaal voor mensen met een psychotische kwetsbaarheid.
Klik hier om naar het overzicht van woonprojecten te gaan en deze artikelen te lezen.

Overige publicaties

'Wonen alleen is niet genoeg; eerste hulp voor wooninitiatieven bij mensen met schizofrenie.' Vilans/Ypsilon (2007)
Klik hier om de brochure te downloaden.

Hein Koger blogt
Over politieke ontwikkelingen en de gevolgen voor familie en patiënt
sluit venster