U bent hier:
  1. home
  2.  > zorg en herstel
  3.  > wonen
  4.  > actueel

Nieuws en publicaties

Nieuws

06-10-18  Eerste bewoner De Weerde
Afgelopen woensdag trok de eerste bewoner het wooninitiatief De Weerde in. Johan van Heerde vertelde erover op de MIND-Familiedag. 

 

 

 


18-09-2018  De Weerde in Almelo opent zijn deuren
In Almelo wordt de laatste hand gelegd aan De Weerde, 24 appartementen voor mensen met psychosegevoeligheid. Op 1 oktober opent De Weerde. Het woon/zorgcomplex is gestart vanuit betrokkenheid van ouders en biedt een eigentijdse woonomgeving, gecombineerd met professionele begeleiding.
Klik hier voor meer informatie.

25-07-18   Vragenlijst Wonen alleen is niet genoeg
Veel familieleden maken zich zorgen over de woonsituatie van hun naaste. Ypsilon wil weten wat uw naaste nodig heeft om goed te kunnen wonen. Via een vragenlijst verzamelen we zoveel mogelijk informatie en ervaringen. Hierbij gaat het niet over wonen alleen. Goed wonen gaat immers niet zonder goede behandeling, begeleiding, sociale contacten en zinvolle dagbesteding. 
Doet u mee? Hoe meer informatie we van u krijgen, hoe beter we weten wat er moet gebeuren. 
Klik hier om naar de vragenlijst te gaan.

29-05-2018   MANIFEST ‘Een thuis voor iedereen!’
'Gewoon wonen is de beste oplossing voor dakloosheid, goedkoper dan opvang, beschermd wonen, detentie of gedwongen opname'. Dit is een van de speerpunten uit het  Manifest 'Een thuis voor iedereen!' dat Federatie Opvang met de leden in de G4 heeft opgesteld over een reactie op de rapporten van de Rekenkamers. Download hier het rapport.

Publicaties

Over woonprojecten

'Gewoon doorgaan' 
Lees hier het artikel uit YN-2 2015: drie Ypsilonleden willen in de regio Zaanstreek/Waterland een woonvorm oprichten voor hun kinderen.

'Rondje IJsselmeer' 
Zij deden hiervoor inspiratie op tijdens een rondje IJsselmeer (YN 2-2014) en zetten stap na stap. Lees hier het artikel.

'Kleinschalige woongroepen in de knel'
Lees hier het artikel dat Herman Kieft, voorzitter Stichting Wonen en Psychiatrie in Twente (WOPiT) schreef over knelpunten en mogelijke oplossingen bij het zelf oprichten van een kleinschalig wooncomplex.

In YN en andere media verschenen de afgelopen jaren diverse artikelen over woonprojecten speciaal voor mensen met een psychotische kwetsbaarheid.
Klik hier om naar het overzicht van woonprojecten te gaan en deze artikelen te lezen.

Overige publicaties

'Wonen alleen is niet genoeg; eerste hulp voor wooninitiatieven bij mensen met schizofrenie.' Vilans/Ypsilon (2007)
Klik hier om de brochure te downloaden.

Hein Koger blogt
Over politieke ontwikkelingen en de gevolgen voor familie en patiënt
sluit venster