U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > Ypsilon
  3.  > sturen op mantelzorg
  4.  > quickscan ggz

Quickscan GGZ Werken met familie

Inzicht in eigen familiebeleid? Doe de quickscan!

Goede zorg aan cliënten kan niet zonder samen te werken met familie of naasten. Bijna alle GGZ-instellingen hebben inmiddels -op papier- familiebeleid ontwikkeld. De invoering/praktijk blijft echter vaak achter. Samen met twee pilotinstellingen, Antes en Altrecht, ontwikkelde Ypsilon de Quickscan GGZ Werken met familie. Hiermee kan een afdeling of team zelf nagaan wat er al goed gaat, wat beter kan op het gebied van familieparticipatie en hoe ze dat kunnen bereiken.

De Quickscan GGZ is een gemakkelijk in te vullen online instrument, bestaande uit meerdere stellingen. Per item kun je aanklikken hoeveel verbetering er nodig is. De Quickscan bevat 5 thema’s over de dagelijkse praktijk op de afdeling en 2 thema’s over het beleid van de instelling. Na het invullen kun je zien hoe de afdeling of het team scoort in de vorm van een rapportcijfer. Ook krijg je tips en verwijzingen om deze score te verbeteren. 

De Quickscan is bedoeld voor intern gebruik. Het biedt een beeld van de praktijk op de eigen afdeling en kan bewustwording stimuleren. Ook kunnen verbeteringen door de tijd gevolgd worden. Met de Quickscan kunnen afdelingen of locaties ook onderling vergeleken worden en kan men verbeterplannen opstellen. In combinatie met de familieversie vormen de Quickscan wél een betrouwbaar beeld. De Quickscan vormt daarom de eerste stap in het keurmerk 'Familieminded' dat Ypsilon en andere familieorganisaties binnen MIND hebben ontwikkeld en waarvan inmiddels de eerste ster is uitgereikt.

Klik hier voor de FAMILIEVERSIE van de Quickscan GGZ 
Klik hier voor de HULPVERLENERSVERSIE van de Quickscan GGZ.

 

Over de Quickscan GGZ

De Quickscan GGZ Werken met familie is ontwikkeld door vereniging Ypsilon in samenwerking met GGZ-instellingen Antes en Altrecht.
Vragen en/of opmerkingen kunt u mailen naar support@quickscanggz.nl.

Labyrint-in-Perspectief ontwikkelde tegelijkertijd een Quickscan voor gebruik door welzijnsorganisaties.

Dit product/project maakt onderdeel uit van het programma PG Werkt Samen, een samenwerkingsverband van patiëntenkoepels Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in) en het Landelijk Platform GGz. Het project is ondersteund door PGOsupport.

sluit venster