U bent hier:
  1. home
  2.  > Ypsilon
  3.  > Ypsilon steunen
  4.  > schenken

Alles over doneren en schenken

Schenken

Eenmalig schenken

Uw eenmalige schenking of gift is aftrekbaar zodra u kunt aantonen dat u € 60 of meer heeft geschonken. Zolang uw totaal aan schenkingen groter is dan 1% van uw 'verzamelinkomen' en maximaal 10% daarvan bedraagt, mag u ze aftrekken. Onder verzamelinkomen verstaat de belastingdienst het totaal van het inkomen uit werk en woning (box 1), het inkomen uit aanmerkelijk belang (box 2) en het belastbare inkomen uit sparen en beleggen (box 3).  

Periodiek schenken

U kunt ons voor langere tijd steunen en dat volledig aftrekken mits u de schenking in een schriftelijke overeenkomst voor minimaal 5 jaar vastlegt. Sinds 1 januari 2014 is het niet meer nodig om deze schenking bij een notaris te laten vastleggen. De Belastingdienst heeft een voorbeeld van zo'n onderhandse akte beschikbaar gesteld. Klik hier om om het formulier 'Periodieke gift in geld' van de Belastingdienst te downloaden. Wilt u iets afspreken wat u niet in dit formulier kwijt kunt? Laat uw overeenkomst dan door onze huisnotaris opmaken. Als ware Vriend doet hij dat kosteloos voor u. Neem hiervoor contact op met tbruijn@ypsilon.org.

Gewoon geven

Elke gift is welkom. Stort uw gift op rekening NL73INGB0009636723 ten name van de Vrienden van Ypsilon te Rotterdam.

Schenkbelasting
Omdat  de stichting Vrienden van Ypsilon de ANBI-status heeft hoeft u geen schenkbelasting te betalen als u ons iets schenkt. De afkorting ANBI staat voor 'Algemeen Nut Beogende Instelling'. Wilt u meer weten over ANBI's, bezoek dan www.belastingdienst.nl.

 

Geven na uw leven

MIND Ypsilon komt op voor naasten van mensen met psychosegevoeligheid en wil dat blijven doen. Ook voor de generaties na ons. Misschien wilt u dat ook. U kunt Ypsilon of de stichting Vrienden van Ypsilon als goed doel opnemen in uw testament. Omdat er geen erfbelasting over hoeft te worden betaalt komt het bedrag volledig ten goede aan het doel.

Klik hier voor meer informatie over nalaten.

Vriendenloterij

Denk ook eens aan de VriendenLoterij (voorheen Sponsorloterij). Speelt u mee en geeft u Ypsilon op als goed doel, dan gaat de helft van uw maandelijkse inleg naar Ypsilon. Zie ook vriendenloterij.

Meer informatie nodig?

Als u meer wilt weten over schenken en nalaten kunt u bellen of mailen. Een van onze medewerkers staat u graag te woord.
T 088 0002120.
vriendenvan@ypsilon.org.

Op www.belastingdienst.nl vindt u meer informatie over erven en schenken.


Met vragen van fiscale aard kunt u ook gratis bellen met de belastingtelefoon: T 0800 0543.
De belastingdienst heeft bovendien een overzichtelijke site waarin veel informatie is te vinden over schenkingen en erfenissen: www.belastingdienst.nl.

Via de site www.notaris.nl kunt u een notariskantoor bij u in de buurt vinden. Voor vragen over het nieuwe erfrecht, schenken, legaten en testamenten kunt u op werkdagen bellen van 9 tot 14 uur met de Notaristelefoon: T 0900 3469393 (€ 0,80 ct/pm).

sluit venster