U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > ervaringsverhalen
  3.  > Second opinion -YN 81-82

Het volgende artikel over second opinion is eerder verschenen in Ypsilon Nieuws 81:

Twee weten meer dan een

Wie op zoek is naar de ideale behandeling voor zijn zieke familielid, loopt het risico zijn leven lang rond te 'shoppen' zonder ooit tevreden te zijn met wat wel mogelijk is gebleken. Maar wat moet je nu als de behandelaar meent dat de huidige behandeling het hoogst haalbare biedt, terwijl jij het gevoel hebt dat mogelijk nog niet alles is geprobeerd? In dat geval zou een second opinion uitkomst kunnen bieden.
Toch staat juist over een second opinion bijna nergens iets op papier. Met een enkele alinea in een boek over schizofrenie of een brochure over medicijnen heb je het wel gehad.

Hoe werkt dat eigenlijk, zo'n second opinion? Wie vraagt zoiets aan? Wat kun je verwachten? Aansluitend in deel 2 gaan ze in op de vraag hoe te handelen als het anders loopt dan verwacht. Want wat nu als er helemaal geen diagnose is? Of als de behandelaar niets in een second opinion ziet?

Jan is 40 jaar oud. Hij woont al 10 jaar in een huisje van beschermd wonen. 

Wil je verder lezen? Log in. Of word lid!

Want als je lid van Ypsilon bent, dan kunnen wij ook jou steunen. Met advies voor jouw persoonlijke situatie, met informatie op maat, met een luisterend oor en met vrijwilligers in jouw regio. Ypsilon komt dan ook op voor jou en je naaste met psychosegevoeligheid. Hoe groter hoe sterker!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggen

sluit venster