U bent hier:
  1. home
  2.  > actueel
  3.  > Ypsilon studiedag

Familiedag 'Naasten in kracht'

Ypsilon organiseert  een bijzonder evenement voor haar leden: de familiedag ‘Naasten in kracht’. Dat doen we samen met andere organisaties verbonden aan MIND, de beweging voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten. Het wordt de eerste MIND-dag voor familie en naasten, met de sfeer en inhoud die u van Ypsilon gewend bent. Met een veelzijdig programma bieden we volop ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van informatie en ervaringen. Iedereen die zich als naaste of familielid betrokken voelt is welkom.

Datum en tijd

Zaterdag 30 september 2017 van 10.00 tot 17.00 uur

Kosten

€ 30,00 per persoon, inclusief lunch, borrel en korting op boeken

Locatie MIND Familiedag

Corderius College, Lambert Heijnricsstraat 23, 3817 Amersfoort
Parkeren is lastig in deze buurt, wij adviseren u het OV te nemen; er worden pendelbussen ingezet van en naar het Centraal Station.   

Hoe kunt u zich aanmelden?

U kunt zich aanmelden voor de familiedag door hier te klikken.
Na aanmelding en betaling ontvangt u een bevestigingsmail. Deze mail is tevens uw toegangsbewijs voor de dag.

Vragen

Stuur een e-mail met uw vraag naar: familiedag@wijzijnmind.nl

Programma

10:00 Ontvangst met koffie
10:30 Welkom door dagvoorzitter
10:35 Opening Marjan ter Avest, directeur MIND
10:45 Presentatie familie-ervaringsverhaal door Thea van Bodegraven
11:15 Aanbieden boek ‘Focus op familie’ door psychiater Wiepke Cahn
11:30 Presentatie Generieke Module Naasten door Roxanne Vernimmen, voorzitter van de werkgroep voor deze Generiek Module Naasten
12:30 Lunch (met speciale tafel voor mensen die er voor het eerst zijn en/of vragen hebben)
14.00 Workshopronde
15.30 Project Naasten in Kracht en afsluiting officiële programma
16:00 Borrel
17:00 Einde bijeenkomst

Workshops

Na aanmelding ontvangt u eind augustus een e-mail met een lijst van alle workshops. U kunt zich dan via een retourmail aanmelden voor een workshop. Er is genoeg variëteit; we hebben workshops speciaal voor partners, ouders en ook voor volwassen KOPP (kinderen opgegroeid met een ouder met een psychisch probleem). Er is aandacht voor zelfbeschadiging en we bieden doorkijkjes naar succesvolle trainingen voor familie en naasten, zoals de ‘MAT’-training en de schrijf- en herstelcursus ‘Kom op verhaal’. We bespreken de resultaten van 30 jaar belangenbehartiging, zoomen in op familie-ervaringsdeskundigheid, op dwangbehandeling en op relationele zorg.
Zoekt u wat ontspanning? Ook dat komt in één van de workshops aan bod.

Boeken

Op de familiedag worden twee boeken gepresenteerd die u als deelnemer (alleen) die dag tegen een gereduceerd tarief of zelfs gratis kan meenemen. Het splinternieuwe boek Focus op familie waarin psychiater Wiepke Cahn familieleden heeft geïnterviewd kunt u alleen die dag meenemen voor een tientje (normale prijs: € 20,- ). En bezoekers van de workshop 30 jaar belangenbehartiging: hebben we wat bereikt? krijgen als cadeau een gratis exemplaar van een boekje waarin Ria Trinks verhalen heeft opgetekend van leden van Ypsilon.

sluit venster