U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > voor naasten
  3.  > ervaringen trainingen
  4.  > Training IAV binnen aanbod zorginstellingen

Training IAV binnen aanbod zorginstelling?

Eén op de zeven Ypsilonleden stond inmiddels op ’de mat’, leerde hoe zwaar ’de tas’ kan zijn en kreeg handvatten aangereikt voor een goede communicatie en omgang met de patiënt.

Uit de evaluaties van de training ’Interactievaardigheden voor familieleden’ blijkt dat vooral de toepasbaarheid van het geleerde in de dagelijkse omgang hoog wordt gewaardeerd. Bovendien geven familieleden aan dat ze zich serieus genomen en begrepen voelen; een thema waar Ypsilon zich al jaren sterk voor maakt.

Ypsilon vindt dan ook dat deze training niet mag ontbreken in het standaardaanbod van een GGZ-instelling als vervolg op, of in het verlengde van de psycho-educatie. Daar maakt Ypsilon zich  dan ook sterk voor.

Dat betekent echter ook dat het landelijk bureau minder energie kan stoppen in ad hoc oplossingen om in een bepaalde regio een cursus georganiseerd te krijgen. Wel zal zij Ypsilonvrijwilligers en -leden die zelf de organisatie en het regelen van de financiering ter hand willen nemen, blijven ondersteunen. 

Training voor mantelzorgers

Vaak wordt ondersteuning van mantelzorgers gezocht in het verminderen van de draaglast. Mantelzorgers in de GGZ hebben meestal meer aan versterking van hun draagkracht. Dat kan ook door ze een gerichte training aan te bieden. En mooi voorbeeld is de FMI-training van Bureau de Mat (www.demat.nl), die Interactievaardigheden en Motiverende gesprekstechniek combineert. De  training liet spectaculaire uitkomsten zien: Train je de ouders van patiënten met psychoses die ook cannabis gebruiken, dan stopt 51% van de patiënten met cannabisgebruik. Mantelzorgers GGZ hebben rechtstreeks invloed op diens gezondheid.

sluit venster