U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > Ypsilon
  3.  > vacature-stagiair-gezocht

Stageopdracht: Ypsilon zoekt mediaspecialist (in wording)

‘Verwarde man steekt flat in brand!’ ‘Was Bart van U. psychotisch?’
De politie krijgt meer overlastmeldingen over verwarde personen binnen. Vorig jaar werd 59.699 keer een verward of overspannen persoon bij de politie doorgegeven. Heel weinig mensen met een psychose gaan over tot geweld. Maar juist die gevallen komen in het nieuws.

Wat is er aan de hand als iemand vreemd gedrag gaat vertonen? Vaak is er sprake van een psychotische aandoening, zoals schizofrenie. En nee, dat is géén ziekte waarbij je meerdere persoonlijkheden hebt, zoals veel mensen nog denken. Maar een aandoening van de hersenen waarbij iemand dingen ziet of hoort die er niet zijn. Of denkt dat hij afgeluisterd wordt. Of dat-ie de wereld moet redden. Door die ideeën gaat iemand zich vreemd gedragen. Veel mensen vinden dat eng en gek. Mensen raken hun vrienden kwijt en hebben soms alleen nog hun familie over. Ook voor hen is het zwaar dat hun dochter/zoon/broer/zus psychisch ziek is. Ypsilon steunt hen.

Wat doet Ypsilon?

Vereniging Ypsilon steunt, adviseert en vertegenwoordigt familieleden en naasten van mensen met een psychotische aandoening. Ypsilon schrijft brochures en maakt flyers en folders, geeft workshops, organiseert gespreksgroepen, praat met gemeenten, ministerie en politieke partijen.
Met 5500 leden is Ypsilon een van de grootste consumentenorganisaties in de ggz (geestelijke gezondheidszorg). Ypsilon is een landelijke vereniging met regionale afdelingen. Op het landelijk bureau in Den Haag werken 8 parttimers.

Wat willen wij? Wat wordt jouw stageopdracht?

Samen met de student wil Ypsilon een communicatie-analyse maken die ertoe leidt dat we de beschikbare media - het kwartaalblad YN, de digitale nieuwsberichtendienst Ypsbul, Facebook, Twitter, LinkedIn en de website - optimaal inzetten om onze doelgroep te bedienen. Daarbij komen vragen aan de orde als:

  • Voor welke activiteit is welk medium het meest geschikt?
  • Hoe wijzen we bezoekers snel en concreet de weg in ons aanbod?
  • Hoe maken we de website interactiever en toegankelijker?
  • Moeten we toe naar een volledig digitale uitgave van YN of een digitale nieuwsbrief, gecombineerd met een papieren tijdschrift?
  • ‘Beleving’ is hét woord van deze tijd. Hoe vertalen we dat naar onze eigen voorlichtingsactiviteiten?
  • Hoe maken we het aantrekkelijk voor bezoekers om lid van de vereniging te worden?
  • Welke manieren hebben we om los van het lidmaatschap producten en diensten en artikelen en service tegen betaling aan te bieden?

Wat verwachten we van jou?

Van de student verwachten we dat hij/zij mee kan denken en eigen ideeën heeft over  bovenstaande vragen. Dat hij/zij zelfstandig kan werken, affiniteit heeft met de GGZ, initiatief toont en goed kan samenwerken.

Wat bieden wij?

-Een uitnodigende werkomgeving in een interessante en uitdagende branche
-Begeleiding door vaste medewerkers, van wie je veel kan leren en die van jou willen leren
-De vrijheid om met eigen ideeën te komen
-Een stagevergoeding van € 250 per maand, gebaseerd op een volledige (stage-)werkweek.
-Aanvangsdatum: z.s.m.

Ypsilon is gevestigd in Den Haag.

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht en/of wil je meer informatie? Neem dan z.s.m. contact op met Annemiek de Kruif, adekruif@ypsilon.org of Heleen Schönau, hschonau@ypsilon.org
T (088) 0002120.

sluit venster