U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Vereniging

Kaderlid Ine Janzen ontvangt Gouden Ypsilonspeld

12-11-2011

Ine Janzen heeft vandaag de Gouden Ypsilonspeld ontvangen, Het ontroerde Limburgse kaderlid kreeg de speld uitgereikt door bestuurslid Els van de Pol op de Ypsilon Studiedag in Maarssen. De gouden speld is een onderscheiding voor kaderleden die zich gedurende meerdere jaren op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt en nog niet van plan zijn om er mee te stoppen. Het is dus geen onderscheiding bij een afscheid.

Janzen kreeg de speld voor haar regionale werk als groepsleidster in Limburg, maar ook als trekker van de forensische lotgenotengroep. “Een deel van onze leden heeft te maken met forensische zorg”, lichtte Van de Pol de keuze toe. “Hun familielid heeft in een psychose dingen gedaan waardoor hij of zij in aanraking gekomen is met justitie. En altijd weer horen wij dan verhalen van familieleden die bij hulpverlenende instanties hebben gesmeekt om hun zieke familielid te helpen voor het te laat is. Hoe ziek moet je zijn voor je de hulp krijgt die je nodig hebt? Afgelopen jaar hebben wij uit de media kunnen vernemen hoe zaken vreselijk mis kunnen gaan. Dat is een drama, voor alle betrokkenen.

Ypsilon heeft een forensische lotgenotengroep die meerdere keren per jaar bijeenkomsten organiseert voor deze familieleden. Sinds enige jaren is er ook een telefonisch spreekuur op woensdagavond. Dan vinden naastbetrokkenen een luisterend oor, krijgen ze advies en wordt men wegwijs gemaakt. De drijvende kracht achter deze Lotgenotengroep is Ine Janzen”

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster