Psychotisch in het buitenland

Reisverzekering

Een reisverzekering is een absolute noodzaak. Een doorlopende reisverzekering is daarbij aan te raden. Zo is iemand altijd verzekerd, ook als hij onverwacht naar het buitenland met psychische klachten. Iemand terughalen uit het buitenland is heel duur.

Behandelmogelijkheden

In Europa via de zusterorganisaties of het ministerie van Buitenlandse Zaken. Buiten Europa via Wereld Gezondheidsorganisatie (World Health Organization/WHO) in Geneve (Zwitserland), de World Fellowship for Schizophrenia and allied disorders(WSFAD) of het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vermissing

Lukt het je niet (op korte termijn) de vermiste persoon te traceren, meld de vermissing dan bij de politie van diens woonplaats. De politie kan dan besluiten om de hulp in te roepen van internationale politiediensten. Vraag een kopie van de melding en noteer de naam van de contactpersoon bij de politie.

Informatie

Rijksoverheid
Op www.rijksoverheid.nl¹ staat informatie over wat te doen bij problemen in het buitenland: Bijvoorbeeld: Slim op reis. Op download het informatieblad ‘Wat te doen als iemand vermist wordt’.


Rode Kruis
Zoek op www.rodekruis.nl² op ‘vermiste personen’. De hulplijn ‘Vermiste Personen’ is 7 dagen per week, 24 uur per dag, bereikbaar op (0800) 83 76 478.


Leger des Heils
Heeft een netwerk van contacten in het buitenland. Kijk op: www.legerdesheils.nl/vermiste-personen³

Meer informatie

  • MIND Ypsilon is aangesloten bij Eufami, de Europese koepel van familieorganisaties. Is dringend psychische behandeling nodig, dan kunnen we soms via onze collega-organisatie nog iets betekenen.
ANBI logo