U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Weblog
Wat houdt mij bezig?
Weblog van Jan Zandijk, vrijwilliger bij MIND Ypsilon

Het houdt nooit op!

Vlak voor kerst ontmoet ik - niet verwacht - een psychiater die eind jaren 90 betrokken was bij de start van ‘Het Kasperspad’ in Dordrecht. Ja, hij wist nog wel wie mijn broer was, meer dan 20 jaar geleden. Het gebeurt vaker dat ik mensen ontmoet die van hem weten. Op oudejaarsavond met mijn zus teruggeblikt op het afgelopen jaar en natuurlijk ook even gedacht aan onze broer, waar we samen veel mee te stellen hebben gehad. ‘Eigenlijk was hij een heel lieve man’, zei ze. ‘Weet je nog?’ Herinneringen.

Ik krijg emails en de krant. Een mail van een moeder die jarenlang op zoek was naar haar psychotische zoon die ze bij toeval tegenkwam in een GGZ-instelling. Zij wist van niks! Een andere over een onderzoek waarbij ook Ypsilonleden betrokken  worden. Slachtoffers van het schietdrama in Alphen aan den Rijn blijken rechtszaken aan te spannen, waarbij de vader van Tristan moet komen getuigen. Vandaag staat in de krant een bericht met als kop: '‘Metroduwster’ was psychiatrisch patiënt. Incident roept vragen op over New Yorkse GGZ’. Ik ben benieuwd wanneer het bericht wordt verspreid dat de vrouw die op oudejaarsnacht in Raard op een groepje mensen inreed aan een psychose lijdt.

Houdt het dan nooit op? Nee, het houdt nooit op.

Ook het bestuurswerk niet. Mijn eerste mailtje in 2013 gaat naar Ypsilondirecteur Bert Stavenuiter. Over wanneer we overleggen over de agenda van de komende bestuursvergadering.  

Ook de vragen aan Ypsilonleden en onze bureaumedewerkers niet, over het ondersteunen van lotgenoten, het meewerken aan onderzoeken, het behartigen van belangen, enz., enz.

Laten we elkaar in 2013 goed op de hoogte houden van wat we waar en voor wie doen. Opdat we meewerken aan goede zorg. Want ook het verbeteren van die zorg houdt nooit op.

 


Reageer!


sluit venster