U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Weblog
Wat houdt mij bezig?
Weblog van Ypsilonvoorzitter Marja Hasert

Actieve leden gezocht!

Ons jubileum hakt flink in mijn vrije tijd. Tot nu toe vind ik het alleen maar leuk en waardevol. Ik moet natuurlijk wel af en toe op de rem staan, maar dat is inherent aan een druk vrijwilligersbestaan.

Ik ben op dit moment mijn 'praatje' aan het voorbereiden dat ik over een week in Middelburg wil houden. Daar ben ik uitgenodigd om een boek in ontvangst te nemen van de regionale afdelingen. Terwijl ik zit te schrijven kijk ik even op de Ypsilonsite. Daar valt mijn blik direct op de overlijdensberichten van Eric Rozier en Jos Zoon. Van het overlijden van deze twee vrijwilligers wist ik natuurlijk al, maar toch klik ik de berichten aan en lees de inhoud. Twee mensen die zich, ieder op hun eigen wijze, hebben ingezet voor Ypsilon, voor haar leden, voor U! Beiden uit een regio waar de vrijwilligers dun gezaaid zijn. De mensen die daar actief zijn voor Ypsilon moeten vaak met weinig handen veel werk verzetten.

Vrijwilligerswerk doen voor een organisatie als Ypsilon, waar je terecht komt omdat er in je directe omgeving schizofrenie en psychoses voorkomen, is geen voor de hand liggende combinatie. De zorgen en het zorgen voor iemand met schizofrenie kosten enorm veel energie. Daarnaast is vaak geen ruimte voor andere activiteiten. Daar komt ook nog bij dat je op zijn minst de ziekte van je naaste moet hebben geaccepteerd en je eigen leven weer in de hand moet hebben genomen, wil je daar ruimte voor hebben. Met andere woorden, onze vrijwilligers zijn bijzondere mensen! Mensen die hun eigen zorgen opzij kunnen zetten om een ander te helpen met zijn of haar zorgen. Zij kunnen zich inzetten voor een groter belang. Een belang dat vele mensen treft. Zie maar dat je deze mensen vindt!

Op veel plaatsen in het land loopt het aantal actieve leden terug. Dus nu of nooit:

Gevraagd: 
Betrokkenen die zich bij Ypsilon willen inzetten voor lotgenoten, voor betere zorg en voor elkaar.
Aangeboden:
Voldoening, training en collega's die, samen met u, dezelfde betrokkenheid inzetten. Voor dezelfde belangen willen knokken!

Melden kan bij: Marjo Markx, mmarkx@ypsilon.org of Heleen Schonau, hschonau@ypsilon.org

De familie Rozier en de familie Zoon wens ik alle sterkte toe. Ik hoop dat zij binnen hun gezin steun aan elkaar hebben en in de toekomst met een glimlach en liefde kunnen terugdenken aan hun echtgenoot, vader en opa. Alleen dankzij de steun van het hele gezin konden zij zich inzetten voor Ypsilon. Wij danken u daarvoor!

 


Reageer!


sluit venster