U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Weblog
Wat houdt mij bezig?
Weblog van Ypsilonvoorzitter Marja Hasert

Ik ben een ervaringsdeskundig familielid!

In Alkmaar, GGZ Noord Holland Noord, is een 'ervaringsdeskundig familielid' toegevoegd aan twee FACT teams. En dat ben ik!

Omdat ik voorzitter werd van Ypsilon en vertrok bij het landelijk bureau, kon ik per 1 oktober bij GGZ NHN direct gaan pionieren in deze nieuwe functie. 

  • Ik ondersteun familieleden van de mensen die bij de wijkteams onder behandeling zijn.
  • Ik houd de teams scherp, door ze bij FACT bord-overleggen (het bespreken van de mensen die extra zorg nodig hebben) te wijzen op het belang van de familie.
  • Ik fungeer als bruggetje tussen de familie en de hulpverlening.

Mijn persoonlijke ervaringen en de deskundigheid die ik zeven jaar lang bij Ypsilon aan de telefoon heb opgedaan zijn een positieve aanvulling op het aanbod van het team. Ik kan tegen familie zeggen dat een beetje afstand geen kwaad kan. En tegen hulpverleners dat de loyaliteit van kinderen van grenzeloos is. Dat je van hen niet moet verwachten dat zij de hulpverlening voor hun zieke moeder inschakelen. Dat kinderen net zo min ziekte-inzicht hebben en hun moeder altijd zullen steunen. Ook kan ik uitleggen dat familie niet zo makkelijk op een hulpverlener afstapt om vragen te stellen. Dat die nadrukkelijk het aanbod moet doen aan familie.

Een boeiende uitdaging. Ik hoop dat aan het eind van dit project de meerwaarde aantoonbaar is en de functie een vaste plek in de behandelteams krijgt.
Ypsilon, mijn werk en ik sluiten prachtig bij elkaar aan!

1 reactie

Piet Buitendijk
Op 17-02-2009 06:48
goed, dat u dit doet. Ik ben ervaringsdeskundige van mijn broer met 35 jaar ervaring. De laatste jaren gaat het goed


Reageer!


sluit venster