U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Weblog
Wat houdt mij bezig?
Weblog van Jan Zandijk, vrijwilliger bij MIND Ypsilon

Ypsilon en Anoiksis in Assen

Op zaterdag 6 september jl. vond in Assen de tweede regionale Ypsilon jubileumdag plaats. Boeiende sprekers, goeie workshops, cabaret, muziek. En bovenal betrokken leden en niet-leden van Ypsilon. Ook hulpverleners, die allemaal wilden stilstaan bij nut en noodzaak van de participatiesamenleving, vroegtijdige herkenning van psychosen en verantwoorde, tijdige en vanzelfsprekende betrokkenheid van familie bij behandeling, eigen regie. Ik was bij een workshop over herstel. Hoe dat kan werken. Wat daar positief aan bijdraagt. Bijvoorbeeld als een patiënt met psychosegevoeligheid en  een hulpverlener met expertise  elkaar ontmoeten, als gewone mensen, naar elkaar toegroeien, op gelijkwaardige basis. Afstemmen.

Als dagvoorzitter probeer ik bij de start meteen een sfeer neer te zetten. Waarom zijn we vandaag bij elkaar? Wat kan iedereen verwachten? Hoe ziet het programma eruit? Wat zijn de ‘spelregels’? Ontmoet elkaar. Bespreek wat je te bespreken hebt en hopelijk ga je aan het einde van de dag met meer energie weg dan waarmee je gekomen bent. Dat wilde ik dus ook in Assen doen.

Een uurtje voordat we starten komt een lid van Anoiksis naar me toe. Hij feliciteert mij met het 30-jarige bestaan van Ypsilon en zegt dat hij zijn felicitaties op een mooie kaart heeft gezet. Ik lees zijn tekst en denk meteen: Wat prachtig! Ik vraag hem of hij de tekst wil voorlezen zodat alle aanwezigen er kennis van kunnen nemen. Hij had liever dat ik dat deed.
Dus daar ga ik. De sfeer is gezet.

Beste Ypsilon,

Namens cliëntenvereniging Anoiksis, voor mensen met psychosegevoeligheid, van harte gefeliciteerd met jullie 30-jarige jubileum. Als cliëntenbeweging willen we een stem geven aan een kwetsbare groep mensen. Zeker in deze zware tijden is dat nog meer van belang. Ypsilon zet zich ook in voor deze kwetsbare groep. Mantelzorgers zijn altijd al onmisbaar geweest. Blijf voor ons op de bres staan. Bedankt voor de goede samenwerking alle jaren dat we bestaan. Dat we hoop mogen blijven houden door deze zware tijden heen. Hoop doet leven! Bedankt.

Anoiksis

Niks meer aan toe te voegen.


Reageer!


sluit venster