U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Weblog
Wat houdt mij bezig?
Weblog van Ypsilonvoorzitter Marja Hasert

Onze vrijwilligers; wat een weelde!

Dit succes als beloning voor hard werken

Na een weekje skiën ben ik weer terug in de realiteit van alledag. Afgelopen vrijdag hebben onze vrijwilligers de stand opgebouwd op de Huishoudbeurs in Amsterdam. Wie had dat ooit kunnen denken, dat Ypsilon nog eens op de Huishoudbeurs zou staan? 

De aftrap van afgelopen zaterdag is veelbelovend. Er is een quiz opgesteld met vragen over schizofrenie. Als mensen deze vragen beantwoorden krijgen ze een winkelwagenmuntje met ons jubileumlogo en het jubileumthema "Wie zorgt praat mee!" erop. De mensen van de jubileumcommissie zijn er enorm druk mee geweest . Voor hen en al die anderen die zich hebben aangemeld om te komen helpen op de beurs is dit succes een beloning voor hard werken. 

Ik ben er maandag even geweest. Het is een mooie, functionele stand geworden. Onze mensen zijn goed herkenbaar door het T-shirt met opdruk. Er is een prachtig spandoek gemaakt met de zin "Houdt u ook zo van buitenbeentjes?". Bijzonder om het enthousiasme van iedereen te voelen. De gedachte was, dat er in 9 beursdagen misschien vijfhonderd tot duizend mensen te verleiden zouden zijn om de quiz vragen in te vullen. Nu blijkt dat er in nog geen 3 dagen al duizend ingevuld zijn. Zoals één van de vrijwilligers zegt: "Alles komt voorbij. Familieleden, hulpverleners, patiënten en andere belangstellenden. Er zijn mooie, interessante, indrukwekkende en verdrietige gesprekken gevoerd. Heel bijzonder allemaal. Ypsilon heeft meer naamsbekendheid gekregen, we proberen het stigma te veranderen, meer begrip te kweken, een luisterend oor te geven en informatie te geven. We hebben die aspecten allemaal langs zien komen."

Laten we hopen dat al deze inspanningen leiden tot de naamsbekendheid die wij nodig hebben om al die mensen te bereiken die onze steun zo hard kunnen gebruiken. Daar is het tenslotte allemaal om te doen!   


Reageer!


sluit venster