U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Weblog
Wat houdt mij bezig?
Weblog van Ypsilonvoorzitter Marja Hasert

Er zijn geen nieuwe dingen nodig!

“Familie wordt altijd betrokken bij intake en is aanwezig bij elke behandelplanbespreking. Ouders zijn intensief bij de begeleiding betrokken. De aanpak is liefdevol en begripvol en betrokkenen zijn tevreden over de goede, deskundige psychiatrische zorg.” Dat waren zo wat fragmenten uit het juryrapport bij de uitreiking van de eerste Ypsilon Familiester ABC-huis uit Utrecht tijdens onze jubileumstudiedag in november.


Een medewerker van het ABC-huis en ikzelf zijn samen geïnterviewd door het blad ‘Zorg en Welzijn’ over de Familiester. “Wat wenst Ypsilon te bereiken met het instellen van deze prijs”, vroeg de journalist. Ypsilon wil met de prijs simpelweg het familiebeleid in instellingen verbeteren. De winnaar wordt gewaardeerd, de aandacht wordt gevestigd op de positieve effecten van goed familiebeleid.
 

Mijn grootste wens is dat instellingen die worstelen met de vraag hoe ze met familie moeten omgaan, bij hun geëerde collega’s gaan kijken. Ik begrijp echt niet dat elke instelling zijn eigen wiel aan het uitvinden is. Er zijn zoveel goede voorbeelden als het om familieparticipatie gaat. Je hoeft alleen maar te gaan kijken. Maar er worden werkgroepen ingesteld die maanden tijd krijgen om nieuwe dingen te bedenken. Overbodig, duur en zo frustrerend!
 

Er zijn geen nieuwe dingen nodig!
Lees het boekje van Vilans: “Familiebeleid in de GGZ, van moeilijkheden naar mogelijkheden” Daarin staan prachtige voorbeeldprojecten, die stuk voor stuk inspireren. Elke instelling kan meteen aan de slag!
GGZ-instellingen in Nederland, ik daag u uit! U maakt kans om de volgende Familiester te winnen! Ook u kunt familiebeleid en het effect daarvan op de werkvloer - tevredenheid van de gebruikers (uw personeel, de patiënten en hun familie) en meer profijt van de behandeling - bewerkstelligen.

Ga kijken bij collega-instellingen en doe er uw voordeel mee!
 


Reageer!


sluit venster