U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Weblog
Wat houdt mij bezig?
Weblog van Ypsilonvoorzitter Marja Hasert

Huishoudbeurs, de klus geklaard!

Ypsilon heeft voor het eerst in haar bestaan op de Huishoudbeurs gestaan.

Ypsilon staat vaak op markten, symposia en congressen. Maar daar komen mensen informatie halen waar ze behoefte aan hebben. Een stand van Ypsilon, ligt daar voor de hand.

Hoe anders is dat op een beurs waar ruim 285.000 mensen de toegangspoort passeerden. Een beurs voor gezelligheid en een dagje uit. Tussen al het reclamegeweld stond een stand van 12 m2 die vooral rust uitstraalde. Een stand waar vriendelijke, goed geïnformeerde  mensen in duidelijk herkenbare T-shirts bezoekers stonden te verleiden om een paar vragen te beantwoorden. Om met ze in gesprek te gaan over een heel serieus onderwerp. Alle reacties zijn voorbij gekomen. Van "schizofrenie? Nooit van gehoord" tot "Ik heb iemand in de familie met schizofrenie." Er zijn vele ontroerende gesprekken gevoerd met moedige mensen. Zij die zelf door het lot van een psychotische stoornis zijn getroffen en daar oprecht over spraken. Of ouders van een ziek kind - nog midden in de ellende, zussen, broers, partners. Niemand uitgezonderd. 

Bijzonder om te zien dat mensen tijdens een gezellig dagje uit hun hart uitstorten. Blij zijn dat er naar ze geluisterd wordt. Het fantastisch vinden dat Ypsilon op deze beurs staat. "Wat goed dat jullie de beeldvorming proberen te beïnvloeden, daar is nog zoveel te doen!" Hulpverleners, al dan niet in opleiding, die nog nooit van Ypsilon gehoord hebben, mensen die na het horen van "schizofrenie" snel doorlopen en mensen die al lid zijn. 

Het was voor iedereen een mooie ervaring. Tussen het shoppende publiek met tassen en karren vol gekochte en vooral gekregen producten hebben we per dag ruim tweehonderd mensen bereid gevonden om even stil te staan bij schizofrenie en Ypsilon. Bijna vijfentwintighonderd mensen die even in een andere werkelijkheid werden gezogen. Die misschien nadenken over wat ze daar verteld is. Die , als ze 'Ypsilon' of  'schizofrenie'  horen, zich herinneren wat ze hebben gehoord. En dat doorgeven aan wie steun en een luisterend oor behoeft.  

Een prachtprestatie van onze vrijwilligers!

 

Onze eerste grote jubileumklus zit er op. De Huishoudbeurs.

1 reactie

Mevr. A.M.B. de Kruif
Op 03-03-2009 09:50
test


Reageer!


sluit venster