U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Weblog
Wat houdt mij bezig?
Weblog van Ypsilonvoorzitter Marja Hasert

Wordt GGZ-N onze bondgenoot?

Bij de start van de Jubileumkaravaan, dinsdag 24 maart in Delta psychiatrisch centrum, was de voorzitter van GGZ-Nederland, Marleen Barth, aanwezig. Ik heb mijn kans gegrepen om het contact nieuw leven in te blazen. Marleen Barth en ik zijn beiden nog maar net aan ons voorzitterschap begonnen en kunnen met een schone lei beginnen.  Zij reageerde positief en we hebben een afspraak gemaakt om van gedachten te wisselen over het ontwikkelen van familiebeleid in de GGZ.

Voor Ypsilon een heel belangrijk onderwerp, maar ook voor GGZ Nederland niet onbekend. Gezamenlijk hebben wij om de tafel gezeten, met anderen, om bijvoorbeeld de Modelregeling "Betrokken omgeving" voor naastbetrokkenen in de GGZ, te ontwikkelen. Als we met mevrouw Barth in gesprek gaan, kunnen we dat als startpunt gebruiken. Niet in de laatste plaats omdat deze Modelregeling, onderschreven door veel instellingen, ondanks alle goede bedoelingen onderin veel lades is beland. 

In het verleden waren GGZ Nederland en Ypsilon belangrijke gesprekspartners. Jaarlijks was er structureel overleg. Ypsilon was voor GGZ Nederland een belangrijke partij. Een partij om rekening mee te houden. 

Helaas heeft GGZ-N een aantal jaren geleden voor een ommezwaai gekozen. Was zij eerder een spil in het ontwikkelen van beleid voor de GGZ instellingen, vanaf dat moment werd GGZ-N een echte brancheorganisatie. Zij probeert bij de ontwikkeling van wet- en regelgeving  de belangen van haar lidinstellingen te behartigen. In deze activiteiten was geen plek meer voor Ypsilon. Instellingen maken hun eigen beleid. Beïnvloeding daarvan door Ypsilon, moest dus op instellingsniveau gebeuren.    

Onze zoektocht naar bondgenoten om familierecht en beleid op de agenda te krijgen, bij ministeries en zorgverzekeraars, begint dus bij GGZ Nederland. Ik hou u op de hoogte. 


Reageer!


sluit venster