U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > Ypsilon
  3.  > Ypsilon steunen
  4.  > wezijnernogniet

En tóch zijn we er nog niet…

Van verleden ...

Ypsilon is in 1984 ontstaan vanuit een ontmoeting van moeders van een (volwassen) kind met schizofrenie. Al snel waren ook vaders en andere naasten welkom. We spraken niet meer alleen over schizofrenie, maar over psychose en psychosegevoeligheid. 35 jaar geleden stapte Ypsilonoprichter Ria van der Heijden het ministerie van VWS (toen nog WVC) binnen en kreeg Ypsilon haar eerste subsidie. Daarmee begon de ondersteuning aan naasten en het opkomen voor hun belangen bij de ggz, politiek en gemeenten.

Inmiddels is het tij gekeerd. De overheidssubsidie is geminimaliseerd. Ypsilon heeft zich desondanks ontwikkeld tot steun en toeverlaat en tot dé belangenbehartiger van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening en hun familie en naasten. En wil dat ook in de toekomst blijven.

… naar toekomst

Hoeveel Ypsilon ook voor patiënten en hun omgeving heeft betekend, we kunnen onszelf nog lang niet opheffen. We gaan steeds vernieuwend en onvermoeibaar door. We blijven een luisterend oor bieden aan naasten, ontzorgen hen en bieden de steun die zij zo hard nodig hebben.
Omdat niemand anders het doet…

Het is toch te gek dat zo weinig mensen weten wat een ernstige psychiatrische aandoening voor patiënten betekent? En voor hun naasten? Hoe het kringetje steeds kleiner wordt? Ypsilon is de enige die dat taboe doorbreekt, is mijn ervaring. Ik steun ze zoveel ik kan.

Vraag de brochure aan

Wilt u eerst alles op uw gemak doorlezen? Daar komt de brochure ‘Nadenken over nalaten’ goed bij van pas. Hierin leest u hoe dat gaat; een testament opstellen en er een vereniging als de onze in opnemen. Mogen we u de brochure opsturen? Vul dan hier het aanvraagformulier in.

sluit venster