U bent hier:
  1. home
  2.  > zorg en herstel
  3.  > wonen
  4.  > vraag en aanbod

Vraag en aanbod

Zoekt u een geschikte woonvoorziening? Wilt u in contact komen met mensen die samen met u een wooninitiatief willen starten? Is er plaats over in uw eigen wooninitiatief? Hier biedt Ypsilon u de mogelijkheid om elkaar te vinden.

Gezocht: medebewoner Onder De Pannen Appingedam

maart 2021 - Zoek je een mooie woonplek met begeleiding op maat en ben je tussen de 25 en 40 jaar oud met psychiatrische problematiek? Ouderinitiatief Onder de Pannen zoekt een vierde bewoner. Heb jij een WMO of WLZ-indicatie, kom je in aanmerking voor een PGB en lijkt het je leuk om hier te komen wonen? Dan willen wij graag met je kennismaken! 
Voor meer info kijk eens op onze website www.wonenonderdepannen.nl of bel met Marije Haak (06) 226 30965.

Gezocht: medestanders Zeeuwse Gronden regio Leiden

nov 2020 - Wij zijn op zoek naar mensen uit de regio Leiden die belangstelling hebben om gezamenlijk een nieuwe vorm van Beschermd Wonen op te zetten. Die voorzieningen zijn in de regio Leiden wel aanwezig (bijvoorbeeld GGZ Rivierduinen en ’s Herenland) maar beperkt en soms niet altijd volledig naar ieders zin. 
Het concept Zeeuwse Gronden kenmerkt zich door een nauwe samenwerking met familie, kleinschaligheid en zero tolerance op het gebied van drugs. Dit concept heeft zich bewezen op diverse locaties in Zeeland. Bij voldoende belangstelling zijn we van plan om binnenkort een (zo mogelijk fysieke) meeting te organiseren met Zeeuwse Gronden. Uiteindelijk moet er een groepje van 3 tot 5 mensen echt bereid zijn om zich de komende jaren blijvend in te zetten voor het opzetten van zo’n locatie. 
Mail uw reactie uiterlijk vrijdag 27 november naar John E. Weyne te Voorschoten, E john.weyne.58@gmail.com.

Stelle: Een nieuw woonzorginitiatief in Breda

juli 2020 - Na Terp (2009) en Wierde (2017) wordt in Breda een derde woon-zorgcomplex opgericht door leden van Ypsilon. Als naam van het initiatief is voor ‘Stelle’ gekozen. Net als een terp of een wierde, is een stelle een kunstmatige heuvel, een vluchtheuvel.
Familieleden die belangstelling hebben voor dit initiatief, bereid zijn actief aan de realisatie van dit project bij te dragen en/of nadere informatie willen ontvangen kunnen contact opnemen met Hans Geleijnse, E hans.geleijnse@kpnmail.nl.

Gezocht: belangstellenden voor een nieuw wooninitiatief!

december 2019 - De Stichting Plus Wonen wil een nieuw woon-/zorgproject starten voor mensen met een psychotische kwetsbaarheid. Ons vorige project hebben wij afgerond.
Lees hier meer over Stichting Plus Wonen. 

Wat willen wij? 
Het bestuur onderzoekt of er voldoende belangstelling is om samen met geïnteresseerden een volgend project op te starten. Wij hebben de expertise en weten de valkuilen, maar kunnen het niet alleen en hebben actieve mensen nodig. Eerst gaan we kijken hoeveel belangstelling er is en dan zorgen we voor een bijeenkomst om nader kennis te maken en de mogelijkheden door te spreken.

Interesse? 
U kunt zich eenvoudig opgeven per e-mail. Een inschrijfformulier kunt u vinden op de website en dat dan versturen naar info@stichtingpluswonen.nl. Wilt u telefonisch contact dan kunt u bellen met John Verkaik, de voorzitter, M 06-21881559 (tussen 19-21 uur).

Wilt u hier zelf een oproep plaatsen?
Stuur uw tekst dan naar wonen@ypsilon.org

Hein Koger blogt
Over politieke ontwikkelingen en de gevolgen voor familie en patiënt
sluit venster