U bent hier:
  1. home
  2.  > zorg en herstel
  3.  > wonen
  4.  > vraag en aanbod

Vraag en aanbod

Zoek je een geschikte woonvoorziening? Wil je in contact komen met mensen die samen met jou een wooninitiatief willen starten? Is er plaats over in je eigen wooninitiatief? Hier biedt Ypsilon je de mogelijkheid om elkaar te vinden.

Wooninitiatief Chapeau Woonkring Deventer zoekt geïnteresseerden

Chapeau Woonkring Deventer is weer een stap verder. Er is een locatie gevonden in de nieuwe Deventer woonwijk Steenbruggen. Woningbouwcorporatie Iedereen heeft zich bereid verklaard om hier een woonvoorziening te bouwen in samenwerking met Chapeau Woonkringen. Als alles goed doorloopt verwachten we medio 2022 te kunnen bouwen.
Er is al een flinke lijst van belangstellende bewoners. Omdat we rekening moeten houden met verloop op die lijst, werven we opnieuw geïnteresseerden. Heeft uw familielid interesse, wilt u hem of haar dan vragen zich aan te melden? U kunt in overleg met ons ook voor uw familielid een aanmelding doen via www.chapeau-woonkringen.nl/aanmelden-wachtlijst-chapeau-woonkring-deventer
Ook zijn we op zoek naar nieuwe enthousiaste ouder-bestuursleden.
Wilt u meer weten, neem dan contact op met de voorzitter van het bestuur, Jos Fleskes (06-13575319) of met Willem Seine (06-53191928).

Gezocht: medebewoner Onder De Pannen Appingedam

maart 2021 - Zoek je een mooie woonplek met begeleiding op maat en ben je tussen de 25 en 40 jaar oud met psychiatrische problematiek? Ouderinitiatief Onder de Pannen zoekt een vierde bewoner. Heb jij een WMO of WLZ-indicatie, kom je in aanmerking voor een PGB en lijkt het je leuk om hier te komen wonen? Dan willen wij graag met je kennismaken! 
Voor meer info kijk eens op onze website www.wonenonderdepannen.nl of bel met Marije Haak (06) 226 30965.

Gezocht: medestanders Zeeuwse Gronden regio Leiden

nov 2020 - Wij zijn op zoek naar mensen uit de regio Leiden die belangstelling hebben om gezamenlijk een nieuwe vorm van Beschermd Wonen op te zetten. Die voorzieningen zijn in de regio Leiden wel aanwezig (bijvoorbeeld GGZ Rivierduinen en ’s Herenland) maar beperkt en soms niet altijd volledig naar ieders zin. 
Het concept Zeeuwse Gronden kenmerkt zich door een nauwe samenwerking met familie, kleinschaligheid en zero tolerance op het gebied van drugs. Dit concept heeft zich bewezen op diverse locaties in Zeeland. Bij voldoende belangstelling zijn we van plan om binnenkort een (zo mogelijk fysieke) meeting te organiseren met Zeeuwse Gronden. Uiteindelijk moet er een groepje van 3 tot 5 mensen echt bereid zijn om zich de komende jaren blijvend in te zetten voor het opzetten van zo’n locatie. 
Mail uw reactie uiterlijk vrijdag 27 november naar John E. Weyne te Voorschoten, E john.weyne.58@gmail.com.

Stelle: Een nieuw woonzorginitiatief in Breda

juli 2020 - Na Terp (2009) en Wierde (2017) wordt in Breda een derde woon-zorgcomplex opgericht door leden van Ypsilon. Als naam van het initiatief is voor ‘Stelle’ gekozen. Net als een terp of een wierde, is een stelle een kunstmatige heuvel, een vluchtheuvel.
Familieleden die belangstelling hebben voor dit initiatief, bereid zijn actief aan de realisatie van dit project bij te dragen en/of nadere informatie willen ontvangen kunnen contact opnemen met Hans Geleijnse, E hans.geleijnse@kpnmail.nl.

 

Wil je hier zelf een oproep plaatsen?
Stuur je tekst dan naar wonen@ypsilon.org

Hein Koger blogt
Over politieke ontwikkelingen en de gevolgen voor familie en patiënt
sluit venster