Eerste MIND-actie tegen wachtlijsten groot succes

Zes uur wachten op een paal. Als protest tegen de wachtlijsten in de GGZ. Dat was wat talloze mensen gisteren deden tijdens de MIND-actie Last man standing, onder wie mensen van Ypsilon. De eerste actie van MIND als Landelijk Platform Psychische Gezondheid mag direct een groot succes worden genoemd. De actie zorgde voor een golf van publiciteit, waaronder van de NOS en Hart van Nederland. Ook financieel was het een succes: er werd meer dan 38.000 euro aan donaties overgemaakt, geld dat onder meer wordt gebruikt om de komende tijd acties tegen de wachtlijsten te kunnen intensiveren.

Wachten, wachten, wachten. Dat is helaas nog te vaak de werkelijkheid op dit moment in de GGZ. Meer dan 100 mensen stonden in het Markermeer symbool voor alle mensen op een wachtlijst. Meer dan de helft van de mensen hield het de volle 6 uur uit. Ze trotseerden harde wind, kou en een spatje regen. 

“Het mag ook wel een beetje afzien zijn, want al die mensen op wachtlijsten moet óók afzien. Als je psychische klachten hebt, moet je zo snel mogelijk in behandeling komen. Krijg je die niet, dan zie je dat mensen wegglijden en dan wordt hun probleem steeds groter”, aldus MIND-directeur Marjan ter Avest.

Foto: Jenny de Jeu

 

Ypsilon dankt iedereen die op financiële of andere wijze aan de actie bijdroeg. Met uw bijdrage steunde u ook het werk van onze vereniging.

ANBI logo