Help! Psychose in de familie

Jouw familielid, partner, vriend of zus gedraagt zich vreemd. Je hebt behoefte aan hulp maar weet niet waar je die moet zoeken. Een psychose is verwarrend en angstig, voor degene die psychotisch is, maar ook voor de naasten. De brochure Help! Psychose in de familie geeft antwoord op veel vragen.


Bestel de brochure Help! Psychose in de familie

Voor telefonisch of online advies en steun kun je terecht bij de landelijke adviesdienst van MIND Ypsilon. De adviesdienst bestaat uit medewerkers van Ypsilon. Ze luisteren, denken met je mee en geven advies vanuit jarenlange expertise en ervaring.

Heb je behoefte aan herkenning of steun van mensen die in dezelfde situatie zitten of al verder zijn? Dan kun je terecht bij een van de gespreksbijeenkomsten die Ypsilon organiseert.

Bij Ypsilon vind je informatie over onderwerpen als psychose(gevoeligheid), schizofrenie, privacy, wonen, forensische zorg en nog veel meer. Daarnaast geven onze vrijwilligers voorlichting aan opleidingen, hulpverleners, scholen, politie, enz.

Ypsilon heeft aan de basis gestaan van een aantal trainingen die werden ontwikkeld speciaal voor naastbetrokkenen van mensen met psychose(gevoeligheid) of schizofrenie.

‘Vraagverlegenheid’ wil zeggen dat mensen het lastig vinden om hulp aan anderen te vragen en/of te accepteren. We vinden het belangrijk om onze eigen boontjes te doppen. Ook wil niemand graag bij een ander in het krijt staan of de vuile was buiten hangen.

Een overzicht van relevante boeken voor jezelf en naasten.

Stigma? Isolement? Ypsilon helpt!

ANBI logo