Ervaringen gevraagd: wat vind jij van berichtgeving over psychose?

In de krant, op radio en televisie, en op sociale media gaat het regelmatig over mensen met een psychose of psychosegevoeligheid. Wat vind jij van die berichtgeving? We willen dat graag van je horen! Ypsilon vraagt dat samen met Anoiksis, Samen Sterk zonder Stigma, PlusMinus en PsychoseNet. Vijf organisatie van, voor en door mensen die met psychose te maken hebben. Zelf of in de directe omgeving. Al deze organisaties horen regelmatig van hun achterban teleurstellende ervaringen met de manier waarop psychose of psychosegevoeleigheid in het nieuws komt. En denken dat dat beter kan.

De stichting Samen sterk zonder stigma maakte een vragenlijst. Op grond van zoveel mogelijk antwoorden gaan zij in gesprek met journalisten en media.

Laat ons weten: word je blij van wat je in de media leest, hoort en ziet? Of juist boos of verdrietig? Waar komt dat door, denk je? Maakt het uit welke krant je leest, welke programma’s je ziet of welke sociale media–kanalen je bezoekt? Geef antwoord op de negen vragen. Het kost je ongeveer 10 minuten. Je antwoorden blijven natuurlijk volledig anoniem.

Ga hier naar de vragenlijst

 

ANBI logo