Familieorganisaties in de ggz lanceren speciale website voor naasten

Waterhout lanceert websitewww.naasteninkracht.nl gelanceerd: Een unieke website speciaal voor naasten van mensen met psychische klachten (partners, kinderen, ouders, broers, zussen en goede vrienden). Via de website krijgen bezoekers informatie, tips, inspiratie en steun. Vooral van elkaar. Met een druk op de knop zette cliënt- én familie-ervaringsdeskundige Nanette Waterhout de website vandaag online onder toeziend oog van 300 bezoekers aan de MIND-dag voor familie en naasten.

Marloes Martens, projectleider Naasten in Kracht: “Betrouwbare informatie en steun voor naasten van psychisch kwetsbare mensen was nog nauwelijks voorhanden. Tot nu toe! Ervaringen en tips door en voor naasten levert herkenning, begrip en kennis op. In samenwerking met een panel van naasten hebben we www.naasteninkracht.nl ontwikkeld.”

Het kloppend hart van de website bestaat uit ervaringsverhalen. Deze zijn geschreven door naasten van mensen met psychische klachten. Door het gebruik van filters kunnen naasten die informatie en persoonlijke verhalen lezen die voor hen van belang zijn. Ypsilon roept familieleden op om hun ervaring te delen zodat anderen ervan kunnen leren. “Voor en door elkaar!” aldus Ypsilonmedewerkster Annemiek de Kruif die veel verhalen redigeerde.

“Dit is pas het begin”, kondigde Projectleider Martens aan. “Op de website zullen de komende periode in rap tempo nieuwe artikelen en onderdelen zijn te vinden.” Ze riep de aanwezigen op op massaal ervaringsverhalen in te sturen. Dat kan rechtstreeks op de website.

Naasten in Kracht is een samenwerkingsproject van Ypsilon met 8 andere organisaties binnen MIND, te weten: de ADF Stichting, Caleidoscoop, Depressie Vereniging, Impuls en Woortblind, Kamer Familieraden, Labyrint-In Perspectief, Stichting Borderline, Stichting Zelfbeschadiging en de VMDB.

ANBI logo