Meldactie Voorkom ondoordachte bezuinigingsmaatregelen

 

Het Landelijk Platform GGz (LPGGz) gaat de uitdaging aan! Minister Schippers heeft de opdracht om extra te bezuinigen in de zorgsectoren riep in het tv-programma 'Buitenhof' het veld op om daarover mee te denken. Om te voorkomen dat de minister maatregelen neemt die veel GGZ-cliënten en familieleden nadelig gaan treffen start het LPGGz een meldactie. Het platform roept patiënten en familieleden op mee te denken hoe de zorg beter en efficiënter georganiseerd kan worden.

De meldactie kent 2 varianten: eentje in samenwerking met andere koepels voor individuen en eentje van het LPGGz speciaal gericht op aangesloten patiënten- en familieorganisaties. Individuele mensen kunnen hun eigen ervaringen – of die van hun naasten – melden door hier te klikken. U kunt aangeven wat nu niet goed gaat in de zorg. Maar u kunt ook suggesties aandragen aan hoe u beter geholpen zou zijn en welke mogelijke kostenbesparingen u ziet.

 

Wie vragen heeft bij het invullen kan bellen naar 0900-0401208 of mailen naar meldjezorg@platformggz.nl

Daarnaast is het Platform zeer benieuwd naar de meningen en ervaringen van de bij haar aangesloten patiënten- en familieorganisaties, waaronder Ypsilon en Anoiksis. Waar kunnen kosten worden bespaard en hoe kan de zorg worden verbeterd? Meld uw ervaringen als vertegenwoordiger van een patiënten- en familieorganisatie door hier te klikken.

 

Naast de meldactie is het LPGGz achter de schermen actief in de weer om de minister zo te informeren dat ze verstandige besluiten kan nemen. Het Landelijk Platform GGz heeft onlangs met de minister gesproken. Afgesproken is dat het LPGGz voor de zomer met een formeel voorstel komen over hoe het denkt dat er in de GGZ goede zorg kan worden aangeboden voor mogelijk lagere kosten waarbij meer gezondheidswinst kan worden behaald. De uitkomsten van de meldactie zullen daarin worden meegenomen.

 

ANBI logo