Kaderlid Ine Janzen ontvangt Gouden Ypsilonspeld

Ine Janzen heeft vandaag de Gouden Ypsilonspeld ontvangen, Het ontroerde Limburgse kaderlid kreeg de speld uitgereikt door bestuurslid Els van de Pol op de Ypsilon Studiedag in Maarssen. De gouden speld is een onderscheiding voor kaderleden die zich gedurende meerdere jaren op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt en nog niet van plan zijn om er mee te stoppen. Het is dus geen onderscheiding bij een afscheid.

Janzen kreeg de speld voor haar regionale werk als groepsleidster in Limburg, maar ook als trekker van de forensische lotgenotengroep. “Een deel van onze leden heeft te maken met forensische zorg”, lichtte Van de Pol de keuze toe. “Hun familielid heeft in een psychose dingen gedaan waardoor hij of zij in aanraking gekomen is met justitie. En altijd weer horen wij dan verhalen van familieleden die bij hulpverlenende instanties hebben gesmeekt om hun zieke familielid te helpen voor het te laat is. Hoe ziek moet je zijn voor je de hulp krijgt die je nodig hebt? Afgelopen jaar hebben wij uit de media kunnen vernemen hoe zaken vreselijk mis kunnen gaan. Dat is een drama, voor alle betrokkenen.

Ypsilon heeft een forensische lotgenotengroep die meerdere keren per jaar bijeenkomsten organiseert voor deze familieleden. Sinds enige jaren is er ook een telefonisch spreekuur op woensdagavond. Dan vinden naastbetrokkenen een luisterend oor, krijgen ze advies en wordt men wegwijs gemaakt. De drijvende kracht achter deze Lotgenotengroep is Ine Janzen”

Voor ze tot de uitreiking overging sprak Els van de Pol als portefeuillehouder vrijwilligerswerk de kaderleden in de zaal toe. “2011 is het jaar van de vrijwilliger en heel graag had de commissie Vrijwilligersbeleid iets willen organiseren als dank hiervoor. Wij hebben ons best gedaan nog wat geld hiervoor vrij te maken, maar helaas laten de financiën dit niet toe. Wij willen u dus maar gewoon heel hartelijk bedanken en succes wensen met uw activiteiten. Zonder uw inspanningen zou Ypsilon niet zijn wat het nu is!”

Foto: Wim Trinks

ANBI logo