Psychiater Jules Tielens zoekt bouwers

In nauw overleg met Ypsilon en Anoiksis ontwikkelt Jules Tielens bij MoleMann Mental Health een nieuw ambulant zorgconcept voor mensen met een psychotische stoornis. Hij hoopt eind 2011 de eerste patiënten te kunnen ontvangen in een nieuw opgezette polikliniek in Amsterdam.

Met deze nieuwe opzet wil de Amsterdamse psychiater en YN-columnist de psychose effectief behandelen en er tegelijkertijd alles aan doen om isolement te voorkomen of beperken. In de polikliniek, die toegankelijk is voor patiënt en familie en als thuisbasis dient van het actief naar buiten tredende team, staan de verbindingen tussen patiënt, familie, behandelteam en maatschappij centraal. Met name zal er veel aandacht besteed worden aan dagbesteding en bedrijvigheid die betaald werk voor mensen met psychoses kan bieden.

Op termijn hoopt Tielens in meer plaatsen in het land deze vorm van zorg te kunnen bieden. Al tijdens de ontwikkeling is het nadrukkelijk de bedoeling dat patiënten en familieleden meedenken. Het team van Tielens zoekt dan ook baanbrekers met frisse ideeën en een ondernemersgeest die willen meebouwen aan hun eigen ideale GGZ-zorg.

Samen met Tielens zoekt Ypsilon enkele familieleden die ideeën hebben over hoe het wél moet in de zorg en die zich voor een periode van minstens twee jaar willen verbinden aan dit project. Te maken kosten worden uiteraard vergoed.

Interesse? Mail een korte brief met CV naar Bert Stavenuiter: bert@ypsilon.org. Als directeur van Ypsilon maakt hij deel uit van de Raad van Advies. Tip: Bij selectie wordt vooral gekeken naar uw gevoel voor ondernemerschap, uw eventuele ervaring met het opzetten van consumer- of family-run projecten en de vraag hoe recent uw problematiek is. Houd daar in uw briefje rekening mee.

Interesse in een andere rol? Dat kan ook! Alleen veel handen maken dit initiatief tot een succes. Later volgen daarom zonder twijfel nog nieuwe oproepen.

ANBI logo