Vrijwilligers

Vrijwilliger bij Ypsilon

De basis van Ypsilon wordt gevormd door de afdelingen in het land, waarbij ruim 140 vrijwilligers de kern vormen. Ypsilon telt 35 regionale groepen die zich bezighouden met lotgenotencontact, belangenbehartiging en voorlichting. Op iedere plaats een beetje anders.

Vrijwilligers_zijn_onbetaalbaar

Ook vrijwilliger worden?

Wil je actief worden binnen Ypsilon? Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de behoeften in de betreffende regio en van jouw eigen kwaliteiten en interesses.

Een aantal voorbeelden van activiteiten: organiseren en/of begeleiden van een bijeenkomst, geven van voorlichting, behartigen van belangen (individueel of collectief), meeschrijven met de redactie van ons tijdschrift YN, modereren op het platform BovenJan.

Als vrijwilliger bij Ypsilon zet je je in voor zaken die je eigen belang of dat van jouw zieke naaste overstijgen. Daarom is het belangrijk dat je voldoende afstand kunt nemen van je eigen problematiek. Alleen dan kun je iets betekenen voor andere familieleden.

Als vrijwilliger krijg je natuurlijk ook wat terug:   

  • voldoening en het besef dat je met jouw ervaringen anderen kunt helpen
  • mogelijkheden om gratis cursussen en trainingen te volgen
  • vergoeding van je onkosten
  • een vrijwilligersovereenkomst
  • drie keer per jaar een bijeenkomst waarin je andere vrijwilligers ontmoet
  • Ypsilon heeft voor vrijwilligers een aansprakelijkheidsverzekering en een collectieve ongevallenverzekering afgesloten.
En ten slotte kunnen vrijwilligers altijd terugvallen op professionele ondersteuning vanuit het landelijk bureau. 

Meer informatie

  • Wil jij ook als vrijwilliger aan de slag gaan voor Ypsilon? Graag bespreken we met jou de mogelijkheden. Neem contact op met het landelijk bureau (T 088 000 21 20) of stuur een mailtje naar Marjo Markx (mmarkx@ypsilon.org) of Heleen Schönau (hschonau@ypsilon.org)
ANBI logo