Themapublicatie – Langdurende zorg & ART

 0,00

Gratis dowload. Bestel het als elk ander product. Je download wordt hierna gratis toegankelijk.

Themapublicatie behorend bij de kennissessie 'Perspectief in de langdurende zorg - wat kunnen we leren van ART?' van 19 september 2024. Met Lisette van der Meer en gastvrouw Brenda Koop. Als je familielid een psychische aandoening heeft, hoop je als naaste dat de behandeling helpt. Maar wat als hij of zij niet snel opknapt? Voor jullie allebei kan het lastig zijn om de moed erin te blijven houden. Om mensen die langdurend bij de ggz in behandeling zijn én hun naasten weer perspectief te geven, is een aantal jaar geleden door een groep cliënten, naasten en professionals het ART-model ontwikkeld. ART staat voor Actief Herstel in de Triade. Deze vorm van zorg, waaraan Ypsilon ook een belangrijke bijdrage heeft geleverd, wordt inmiddels door behoorlijk wat afdelingen in het land aangeboden. Hoe ART precies werkt en wat we er van kunnen leren, daarover gaat deze themapublicatie. “Als iemands herstel tot stilstand is gekomen en de behandeling tot nu toe niet goed is aangeslagen, is dat geen reden om te stoppen met zoeken, maar juist om uit te pluizen wat wél werkt. Daarnaast gaat het leven door en moet er dus veel meer energie worden gestoken in het toewerken naar een leven dat de betrokkene zelf als zinvol ervaart. Dat lukt alleen als de behandelaar, de cliënt en zijn naasten er samen de schouders onder zetten.”

Beschrijving

Themapublicatie behorend bij de kennissessie ‘Perspectief in de langdurende zorg – wat kunnen we leren van ART?’ van 19 september 2024. Met Lisette van der Meer en gastvrouw Brenda Koop.

Als je familielid een psychische aandoening heeft, hoop je als naaste dat de behandeling helpt. Maar wat als hij of zij niet snel opknapt? Voor jullie allebei kan het lastig zijn om de moed erin te blijven houden. Om mensen die langdurend bij de ggz in behandeling zijn én hun naasten weer perspectief te geven, is een aantal jaar geleden door een groep cliënten, naasten en professionals het ART-model ontwikkeld. ART staat voor Actief Herstel in de Triade. Deze vorm van zorg, waaraan Ypsilon ook een belangrijke bijdrage heeft geleverd, wordt inmiddels door behoorlijk wat afdelingen in het land aangeboden. Hoe ART precies werkt en wat we er van kunnen leren, daarover gaat deze themapublicatie.

“Als iemands herstel tot stilstand is gekomen en de behandeling tot nu toe niet goed is aangeslagen, is dat geen reden om te stoppen met zoeken, maar juist om uit te pluizen wat wél werkt. Daarnaast gaat het leven door en moet er dus veel meer energie worden gestoken in het toewerken naar een leven dat de betrokkene zelf als zinvol ervaart. Dat lukt alleen als de behandelaar, de cliënt en zijn naasten er samen de schouders onder zetten.”