Zeg me waarom

Iedere dag overlijden er in Nederland gemiddeld vijf mensen door suïcide. Een dierbare verliezen heeft veel impact. Als dit komt door zelfdoding is de schok vaak extra groot. Als nabestaande worstel je met verschillende emoties, zoals onbegrip, machteloosheid, boosheid en schuldgevoelens. 

In Zeg me waarom vertellen nabestaanden – vaders, moeders, broers, zussen, kinderen en partners – hun verhaal. Hoe is hun dierbare zo ver gekomen dat hij of zij geen andere uitweg meer zag? Welke impact heeft dit op hun gehad? En hoe hebben ze langzaamaan hun leven weer opgepakt? De 14 indringende verhalen worden elk begeleid door beeldend werk van kunstenaar Emilio Veendorp. De bijdragen van rouwexperts Jos de Keijser, Marinus van den Berg en Manu Keirse maken het boek compleet.

Zeg me waarom is geschreven in de hoop dat het andere nabestaanden troost kan bieden. Dat zij zich in de verhalen kunnen herkennen en weten dat zij niet de enigen zijn die dit is overkomen. Dat is wat mij betreft zeker gelukt. Maar bovenal is Zeg me waarom een waardevolle herinnering aan degenen die er niet meer zijn en aan wie het boek is opgedragen.

Besproken in YN: lees de recensie.

Auteur(s)Marjan Spelbrink, Emilio Veendorp
Jaar van uitgifte2022
UitgeverZilt
ISBN9789493198319
Verkrijgbaarheidbij de boekhandel
Prijs€ 24,99
ANBI logo