U bent hier:
  1. home
  2.  > zorg en herstel
  3.  > complexe zorg
  4.  > forensische zorg

Forensische psychiatrie

Mensen die vanuit hun psychose een delict hebben gepleegd, komen met justitie in aanraking en belanden in de forensische psychiatrie. En terwijl zij zelf zijn afgesloten van de buitenwereld, moeten hun familieleden en naastbetrokkenen, vaak van de ene dag op de andere, hun weg zien te vinden in een nieuwe wereld met andere instellingen, andere zorg, andere wetgeving en een andere cultuur.

Ypsilon biedt voor deze familieleden advies en ondersteuning en een informatiebrochure.

Belangenbehartiging

Om uw belangen en die van uw naaste te kunnen behartigen legt Ypsilon contact met forensische instellingen, zowel op de werkvloer als op directieniveau. 
Klik hier voor een overzicht van instellingen waarmee Ypsilon structureel contact heeft. 

Brochure: psychose, forensische zorg en familie

Plotseling bevond mijn zoon zich in de wereld van justitie. Het was na de psychiatrie een geheel nieuwe en onbekende wereld. Ook ik werd overspoeld met vragen, onzekerheden en machteloosheid. Bij wie kon ik terecht? Wat kon en mocht ik doen?

 

Klik om te bestellen

Met de brochure Psychose, forensische zorg en familie helpt Ypsilon familieleden hun weg te vinden in de wereld van de forensische psychiatrie.

De brochure is verkrijgbaar via de webwinkel.

Bent u Ypsilonlid? Dan vindt u onderaan deze pagina een directe link om de brochure als pdf-bestand te downloaden. 

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggen

sluit venster