U bent hier:
  1. home
  2.  > voor naasten
  3.  > kinderen-van

Kinderen-van 

Kind-vanDe informatie op deze pagina is bedoeld voor (volwassen) 'kinderen-van'.

Laatste nieuws: Op zaterdag 14 april 2018 organiseert Ypsilon een bijeenkomst voor volwassen kinderen van een ouder met psychische, psychiatrische en verslavingsproblemen. Voor meer informatie klik hier

Lotgenotencontact

Gespreksbijeenkomst

Ypsilon organiseert enkele keren per jaar een bijeenkomst speciaal voor kinderen-van.
Check regelmatig de agenda voor de activiteiten.

Digitale gespreksgroep

Per e-mail in gesprek met mensen met dezelfde achtergrond? Dat kan via de digitale gespreksgroep voor kinderen-van. 
Klik hier voor meer informatie.

Trainingen

Speciaal voor familieleden en naastbetrokkenen (én volwassen 'kinderen-van') ontwikkelde Ypsilon de cursus Kom op verhaal: een creatieve schrijf- en herstelcursus waarin u (delen van) uw levensverhaal schrijft met als doel bewustwording en empowerment. 
Meer informatie vindt u hier.

Documentaire Naomi's geheim

Naomi is een meisje van 17 jaar met een moeder die drugsverslaafd is en psychoses heeft. Naomi was 4 jaar toen ze bij haar tante ging wonen. Lange tijd was het een geheim dat haar moeder niet voor haar kon zorgen. Hoe heeft ze haar verleden een plek kunnen geven? En hoe is haar relatie nu met haar moeder? 

 

 

 

 

 

Daarover gaat de 15-minuten documentaire die tijdens het IDFA 2016 de Jury Award voor beste korte documentaire won.

Klik hier voor een trailer van de film.

Filmmaker Saskia Gubbels en hoofdpersoon Naomi vertonen de film op scholen, open dagen en in instellingen. Daarna gaan ze in gesprek met het publiek om vragen te beantwoorden van (ervarings)deskundigen, familieleden en betrokkenen.  Neem hiervoor contact op via http://www.saskiagubbels.nl

Film Ship in the sand

Similes, de Belgische zustervereniging van Ypsilon, maakte de film 'Ship in the sand' (Marble Sounds). De film vraagt aandacht voor de positie van KOPP-kinderen, hun kwetsbaarheid en 'scheve' verantwoordelijkheid.

 

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggen

sluit venster