Organisatie

Vertegenwoordigers van de Ypsilonleden uit alle provincies en de steden Amsterdam en Rotterdam vormen de ledenraad, het hoogste orgaan van de vereniging MIND Ypsilon. De ledenraad is verantwoordelijk voor het algemene beleid en voor het toezicht op het bestuur.

Ypsilon steunt, adviseert, informeert en vertegenwoordigt familieleden en naasten van mensen met een (ernstige) psychische kwetsbaarheid. En komt op voor hun belangen. De plannen voor dit jaar staan in ons werkplan.

150 vrijwilligers en omgerekend 5 fulltime krachten komen dagelijks op voor de familieleden en naasten van meer dan 100.000 mensen met psychosegevoeligheid. Ook als jouw dierbare een andere psychische kwetsbaarheid heeft kun je bij ons terecht. Daar is geld voor nodig. De vereniging MIND Ypsilon kan haar werk doen dankzij de contributies van haar leden. Help mee, word ook lid en profiteer van de vele voordelen.

Alle contactmogelijkheden met Ypsilon kunt u hier vinden.

De basis van Ypsilon wordt gevormd door de afdelingen in het land, waarbij ruim 130 vrijwilligers de kern vormen. Ypsilon telt 35 regionale groepen die zich bezighouden met lotgenotencontact, belangenbehartiging en voorlichting. Op iedere plaats een beetje anders.

ANBI logo