U bent hier:
  1. Extra pagina's
  2.  > actueel
  3.  > Nieuws

Ypsilon komt met manifest voor politiek

06-06-2016

Met de vraag ‘Weet u wie u moet bellen over een verward persoon?’ signaleert Ypsilon een knelpunt in de geestelijke gezondheidszorg. In het manifest ‘Verkiezingen 2017’ dat ze vandaag aanbood aan alle politieke partijen somt ze er nog vier op. Over gemeentelijke voorzieningen, ambulante hulp, toegang bij crisis en versterking van de positie van familie.

In maart 2017 zijn er weer verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer; voor politieke partijen de kans om problemen in de GGZ aan te pakken. Omdat de meeste partijen de verkiezingsprogramma’s nog voorleggen aan hun leden is dit hét moment voor Ypsilonleden, hulpverleners en bestuurders in de GGZ om invloed uit te oefenen. ‘Wijs je eigen politieke partij op dit manifest!’, roept Ypsilondirecteur Bert Stavenuiter hen op.  

Als een van de grootste consumentenorganisaties in de GGZ signaleert Ypsilon niet alleen knelpunten, maar denkt ook graag mee over oplossingen: Een 24/7 bereikbaar alarmnummer, waar familieleden en omstanders naar kunnen bellen; betaalbare huisvesting, zinvolle dagbesteding, werk en steun voor overbelaste mantelzorgers.

Klik hier voor een pdf-versie van het manifest

 

Wil je verder lezen? Log in. Of word lid!

Want als je lid van Ypsilon bent, dan kunnen wij ook jou steunen. Met advies voor jouw persoonlijke situatie, met informatie op maat, met een luisterend oor en met vrijwilligers in jouw regio. Ypsilon komt dan ook op voor jou en je naaste met psychosegevoeligheid. Hoe groter hoe sterker!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggenNaar het overzicht van nieuwsberichten
sluit venster