U bent hier:
  1. home
  2.  > voor naasten
  3.  > voorlichting
  4.  > psysalon

Voor iedereen die betrokken is bij iemand met psychosegevoeligheid

 

Raadpleeg www.ypsilon.org/agenda voor data en plaatsen van Psysalons

De eerste Psysalons waren een succes. En hadden allemaal een eigen karakter.  

In Arnhem bevroeg Greet Meesters, bekend van het Alzheimercafé, een moeder en haar zoon over hun ervaringent. Inmiddels is er nog een Psysalon geweest.
Klik hier voor een verslag

Helmond ontving de eerste keer125 bezoekers in het psychosecafé. Ook het 2e psychosecafé was een groot succes.

In Den Haag waren het vooral Ypsilonleden die de Psysalon bezochten.
Klik hier voor een verslag

Terwijl in Pijnacker-Nootdorp veel bezoekers juist voor het eerst met Ypsilon kennismaakten.
Klik hier voor een verslag 

 

Wat is psysalon?

Met psysalon biedt Ypsilon een nieuwe vorm van voorlichting en ontmoeting voor iedereen die betrokken is bij iemand met een kwetsbaarheid voor psychose.
De bijeenkomsten, georganiseerd volgens de formule van het Alzheimer- en Autismecafé, gaan over hoe je samen kunt werken als patiënt en mantelzorger aan herstel. Herstellen kan immers alleen met steun van de directe omgeving. De hervormingen in de zorg gaan hier vanuit. Van de eigen kracht van de patiënt en van de mogelijkheden van zijn netwerk, waaronder de mantelzorgers. Maar hoe doe je dat? Hoe pak je dat samen aan? Hoe hou je het gezellig?

In een serie bijeenkomsten worden (ook ervarings)deskundigen geïnterviewd over steeds een ander thema, waar de bezoekers actief bij worden betrokken. De interviews leveren gespreksstof en tips op. Luisteren en kennis opdoen, praten met ervaren mantelzorgers en elkaar helpen. De psysalon is een ontmoetingsplaats voor patiënten en hun naasten.

Wij verwachten dat deelname aan de psysalon u helpt om de zorg en de begeleiding van uw zieke familielid goed te doen en daarbij samen overeind te blijven. Deze steun in de rug helpt u verder.

Wij hopen van harte u te mogen verwelkomen. Ook hulpverleners en andere betrokkenen zijn welkom.        

Psysalon is ontwikkeld door Ypsilon, vereniging van familieleden van mensen met een kwetsbaarheid voor psychose.

Raadpleeg de agenda voor data en plaats van de psysalons.

Psysalon op zijn Brabants

Het samenwerkingsverband Trialoog organiseerde een eigen reeks Psysalons.
In een project werd ervaring opgedaan met 40 psysalons, die in een publicatie werden beschreven. Familieverenigingen en mantelzorgorganisaties kunnen er hun voordeel mee doen. 
Deze publicatie is in delen downloadbaar. Op deze manier kunt u ook hoofdstukken of instrumenten gemakkelijk gebruiken. U kunt ook een papieren versie krijgen. U kunt deze bestellen via info@trialoog.org.  De kosten zijn € 15 (inclusief verzendkosten).
Trialoog is het samenwerkingsverband van afdelingen Ypsilon, plusminus, Labyrint-In Perspectief en FPP-WNB in de provincie Noord-Brabant.

 

Psysalon is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van:

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggen

sluit venster