MIND Ypsilon Kennissessie: ‘Zorgen voor morgen’

In de tiende kennissessie, de laatste in de reeks dit jaar,  op  9 december as., ligt de focus op zorgen over later die veel mensen uit de achterban van Ypsilon hebben: Hoe moet het verder met mijn zoon, dochter, partner, broer of zus, als ik er niet meer ben en wat kan ik nú al regelen? Daarbij gaat het om de financiële nalatenschap, maar ook om zorg en aandacht. ‘Mijn zoon geeft alles weg als hij psychotisch is. Hoe zorg ik ervoor dat hij toch profiteert van mijn erfenis?’ en ‘Wie kijkt er naar mijn dochter om als ik dat niet meer kan?’

Het is fijn om terug te kunnen vallen op betrouwbare en complete informatie en op mensen die je kunnen loodsen door het financiële en juridische woud. Precies dat is wat we in deze kennissessie gaan doen. Ypsilonpenningmeester Frits Dorleijn ontvangt huisnotaris Marc Geleijns en Lisette van Doorne, directeur van stichting Nu voor Later. Zij vertellen wat er mogelijk is en waar je rekening mee moet houden. Deelnemers kunnen met hun vragen bij hen terecht.

Ypsilonleden, naasten, cliënten, hulpverleners in de ggz en het sociaal domein en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze gratis Kennissessie.

Na de kennissessie kun je de handvatten, tips en achtergrondinformatie teruglezen in de ‘themapublicatie’, die elke deelnemer krijgt toegestuurd.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Deze kennissessie is mede mogelijk gemaakt door Lundbeck

MIND Ypsilon organiseert in 2021 samen met haar regionale afdelingen een serie online kennissessies over elke keer een ander onderwerp. Bij elke kennissessie hoort een thema-publicatie met achtergrondinformatie en verdieping.
Kijk op www.ypsilon.org/kennissessie voor informatie, aanmelden en voor de themapublicaties.

ANBI logo