U bent hier:
 1. home
 2.  > actueel
 3.  > oproepen

Klik hier voor oproepen van Ypsilon
Klik hier voor oproepen voor deelname aan onderzoek
Klik hier voor oproepen over wonen

KenBiS zoekt naaste voor in het bestuur

Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) is op zoek naar een bestuurslid. Het bestuur is samengesteld uit professionals, een ervaringsdeskundige en een naastbetrokkene; enthousiaste mensen, die hun kennis en ervaring graag met elkaar delen. In verband met de huidige samenstelling zoeken we een naastbetrokkene die zijn/haar ervaringskennis zou willen inzetten.

Het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) stelt zich tot doel om in Nederland de zorg voor mensen met een bipolaire (manisch-depressieve) stemmingsstoornis te verbeteren en de meest actuele kennis over deze aandoening te vergaren, te ontwikkelen en te verspreiden. Het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen bundelt de in ons land aanwezige expertise van gespecialiseerde professionals, patiënten en naastbetrokkenen. Het vormt zo een hecht netwerk waarin academische en psychiatrische centra en de patiëntenvereniging met elkaar bouwen aan de kwaliteit van diagnostiek en behandeling. Meer informatie is te vinden op onze website www.kenbis.nl.
In de afgelopen jaren is KenBiS uitgegroeid tot een geprofessionaliseerde organisatie die haar kennis en activiteiten op een aansprekende wijze aan een breder publiek kenbaar wil maken.

Het bestuur komt 4 maal per jaar bijeen en vergadert dan tevens met de deelnemersraad, waarin alle aan KenBiS deelnemende instellingen vertegenwoordigd zijn. Daarnaast vinden nog 8 telefonische vergaderingen per jaar plaats. De werkzaamheden zijn onbezoldigd, reiskosten en andere onkosten worden vergoed.
Voor nadere informatie over deze functie kunt u contact opnemen met:
Prof. dr. Ralph Kupka, voorzitter bestuur KenBiS, tel: 06-22205080/ r.kupka@ggzingeest.nl of
mw. drs. Anja Stevens, secretaris bestuur KenBiS, tel: 06-12969202/ a.stevens@dimence.nl
Tot uiterlijk 19 februari 2018 kunt u uw schriftelijke reactie op deze vacature sturen naar:
Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen, p/a Dimence t.a.v. Tanja Dijk, Postbus 398, 7600 AJ Almelo of per e-mail: info@kenbis.nl

Onderzoek naar ROM en werktevredenheid

Wat zijn de gevolgen van bureaucratische beleidsinstrumenten voor zorgprofessionals? Raken zorgprofessionals vervreemd van beleid, of juist niet? Wat betekent dit voor werktevredenheid in de GGZ? Voor mijn masterthesis sociologie doe een onderzoek onder zorgprofessionals naar Routine Outcome Monitoring (ROM) als voorbeeld van een bureaucratisch beleidsinstrument. Is er bijvoorbeeld een verschil tussen zorgprofessionals die door hun organisatie betrokken worden bij invoering van ROM, of in de waarde die zij hechten aan vrijheid en ruimte bij het uitvoeren van ROM?
Om daar achter te komen heb ik input van zorgprofessionals nodig. Daarom vraag ik je deze vragenlijst in te vullen als je met ROM werkt of hebt gewerkt en deze zoveel als het kan te delen met collega’s. Het duurt ongeveer 10 minuten. Door de vragenlijst in te vullen maak je bovendien kans op kaartjes voor de volgende editie van Meet the Xperts!
Marije Okkersen

Doe eens gek 

Ben je 28 jaar of jonger, heb je en psychose meegemaakt en wil je meewerken aan een positiever beeldvorming? Doe dan mee aan 'Doe eens gek', een campagne van Janssen (farmaceutisch bedrijf) en communicatiebureau Fuse.

Klik hier voor meer informatie.

Enquete-onderzoek voor documentaire

Klik hier voor de enquete.

Doe eens gek 

Ben je 28 jaar of jonger, heb je en psychose meegemaakt en wil je meewerken aan een positiever beeldvorming? Doe dan mee aan 'Doe eens gek', een campagne van Janssen (farmaceutisch bedrijf) en communicatiebureau Fuse.

Klik hier voor meer informatie.

Veerkracht

Met veerkracht samenwerken is een samenwerkingsproject tussen Anoiksis, VMDB en De Veerkrachtfabriek. Voor dit project zijn we op zoek naar jongeren die ons enthousiaste voorlichtingsteam willen versterken en zich sterk willen maken tegen stigma. Ervaring is niet nodig, je krijgt een korte cursus aangeboden om je presentatievaardigheden te verbeteren. Volgend schooljaar (2014-2015) geef je één tot drie gastlessen samen met een andere voorlichter uit het team.

Klik hier voor meer informatie en contactgegevens.

Uit de kast

De organisatie Samen Sterk Tegen Stigma zoekt mensen die op hun werk open zijn (of willen worden) over hun psychische aandoening en die werkzaam zijn bij grote(re) bedrijven en organisaties.
Met het project willen ze de bespreekbaarheid van psychische klachten op het werk vergroten en ondersteuning bieden aan werknemers en werkgevers die zich hiervoor inzetten.

Kijk hier voor twee inspirerende voorbeelden:
Diederik Weve bij Shell
Marieke Sweens bij Gemeente Leiden

Ben jij zo’n werknemer? Wil jij binnen je organisatie (eventueel samen met anderen) als “ambassadeur” fungeren naar bijvoorbeeld collega’s, leidinggevenden en HRM?
Of treed je zelf liever niet zo op de voorgrond maar weet je wel hoe wij in contact kunnen komen met je werkgever om dit onderwerp op de kaart te zetten?
Neem dan contact op met:
Cobi van Vugt c.vanvugt@sststigma.nl 033 – 303 21 00
of
Dorien Verhoeven d.verhoeven@sststigma.nl 06 – 461 636 28

Meer openheid over psychische aandoeningen op het werk kan verschillende voordelen hebben, voor werknemers met een psychische aandoening bijvoorbeeld:

 • Niet op je tenen hoeven lopen
 • Duidelijker kunnen zijn over je grenzen en talenten
 • Meer begrip krijgen
 • Aan het werk kunnen blijven als het minder goed gaat
 • Verminderen van vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen

Voor werkgevers bijvoorbeeld:

 • Daling van het ziekteverzuim
 • Vermindering van (verborgen) productiviteitsverlies
 • Een concrete invulling van maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • Een divers, toekomstbestendig personeelsbestand
 • Goed werkgeverschap en een open, prettige werksfeer voor alle medewerkers
   

Wilt u verder lezen? Word lid van Ypsilon of log in!

Want leden hebben bij Ypsilon een streepje voor! Dankzij hun contributie dragen zij bij aan de instandhouding van deze website. Zij hebben daarom toegang tot meer informatie en service, kortingen, voorrang bij trainingen en nog veel meer!

Klik hier om lid te worden.
Bent u al lid? Klik dan hier om in te loggen

sluit venster